Meterkast monteur bij Liander

“Je weet nooit wat je achter de deur van een klant aantreft”

Yasin Ilhan - Monteur kleinverbruik

Toen Yasin op 19-jarige leeftijd begon als monteur in de meterkast, wist hij het al zeker. Dit werk wilde hij blijven doen. Inmiddels werkt hij als monteur kleinverbruik bij Alliander en draagt hij vol trots het Liander-logo op zijn borst.

“Op de afdeling Kleinverbruik zijn we dagelijks bezig met allerlei werkzaamheden in de meterkast. We sluiten gas- en elektrameters aan, vervangen ze als dat nodig is en lossen kleine storingen op. Denk bijvoorbeeld aan verbindingsproblemen of een scherm dat niet meer werkt. Het uitdagende van dit werk is dat je nooit weet wat je bij een klant aantreft. Het kan zomaar gebeuren dat je bij het plaatsen van een meter een onveilige situatie ontdekt, zoals smeulende draden of een gaslek. Kleine problemen kunnen we vaak direct oplossen. Is de situatie echt gevaarlijk? Dan ontruimen we de woning en bellen we de storingsdienst.”

Middenin de energietransitie

“Met mijn werk sta ik middenin de energietransitie. We halen steeds meer woningen van het gas af. Ik merk dat klanten altijd erg blij zijn als ik hiervoor langskom. Vaak willen ze al langere tijd van het gas af. Mensen gebruiken steeds meer energie, maar willen ook duurzamer wonen en kosten besparen. Het is mooi om in deze energiebehoefte te kunnen voorzien.”

“Ik ben er trots op dat ik het logo van Liander op mijn borst mag dragen.”

Yasin Ilhan, Monteur kleinverbruik

Fijne werkgever

“Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Omdat ik werk doe dat ik leuk vind én omdat alles goed is geregeld voor mij en mijn collega’s. Ik hoef mij nergens zorgen over te maken en daardoor gaat het werk mij makkelijk af. Daarnaast krijg ik bij Alliander veel mogelijkheden om me te blijven ontwikkelen. Het werk in de meterkast is een ideale opstap wanneer je wilt doorgroeien naar de storingsdienst, middenspanning of hoogspanning. Alles wat ik weet over netbeheer heb ik hier geleerd. Nu ben ik bezig met een traject om Vakbekwaam Persoon (VP) laagspanning te worden. Als ik daarmee klaar ben mag ik nog meer werkzaamheden uitvoeren.”

Tijd voor een praatje

“Voor mijn werk reis ik door het hele land. Dat geeft me een gevoel van vrijheid. Zo kan ik na een klus in Zandvoort in mijn pauze even een visje eten op het strand. Heerlijk! Doordat ik bijna altijd op pad ben, zie ik mijn collega’s niet zo vaak. Toch is mijn werk zeker niet eenzaam. Ik kom veel bij mensen thuis en maak daarbij graag een praatje. Zo was ik laatst bij een oudere vrouw van wie de man kort daarvoor was overleden. Ik merkte dat ze heel graag over hem wilde praten. Tijdens mijn werk kon dat niet, omdat ik me moest concentreren. In mijn pauze ben ik nog even gebleven voor een kopje koffie en om naar haar verhalen te luisteren. Ik was blij dat ik op deze manier iets voor haar kon betekenen.”

Meterkast monteur bij Liander

“Ik kom veel bij mensen over de vloer en maak daarbij graag een praatje.”

Yasin Ilhan, Monteur kleinverbruik

Nooit meer weg

“Alliander is niet zomaar een bedrijf. Wij beheren de elektriciteitsnetten en gasleidingen in heel Nederland. Ik ben dan ook zeker trots dat ik mag zeggen dat ik hier werk. Het is echt een heel mooie werkplek om te starten als je net van school komt. Er zijn zoveel ontwikkelingsmogelijkheden en je kunt op zoveel plekken in de organisatie terecht. Mijn collega’s zeggen weleens grappend dat je als je hier binnenkomt, je nooit meer weggaat. Wat mij betreft klopt dat zeker. Ik wil hier nog heel lang blijven werken.“

 

Wil jij net als Yasin werken als meterkast monteur? Bekijk nu de vacature!

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Iliass
Vraag het via WhatsApp