Vakgroepleider Ricardo zet monteurs in hun kracht

Ricardo Trovato - Vakgroepleider

Monteurs in hun kracht zetten. Dat is het doel van vakgroepleider Ricardo Trovato. “Ik word blij als ik zie dat het goed gaat in mijn team.”

“We hebben goede monteurs nodig”

“Als vakgroepleider geef ik leiding aan een groep monteurs en ben ik dicht betrokken bij hun ontwikkeling. Duurzaam inzetbare monteurs die hun kansen bij Alliander volledig benutten zijn namelijk van groot belang. In de komende 10 jaar moeten we realiseren wat we de afgelopen 40 jaar hebben gedaan. Hier hebben we veel goede monteurs voor nodig. Ik houd me veel bezig met zij-instoom en leerling monteurs. Hoe kunnen we hen de juiste kennis en tools meegeven zodat zij optimaal hun talenten kunnen inzetten? Niet alleen de nieuwe talenten, maar ook de ervaren monteurs begeleid ik in duurzame inzetbaarheid. Waar willen ze in doorgroeien?”

“Daarnaast bevat mijn werk ook een deel operationeel werk. Hebben we de storingen goed opgelost? De juiste mensen ingezet en gewerkt volgens de Alliander standaarden? Ik ben op altijd op zoek naar welke verbeteringen we met elkaar kunnen inzetten.”

Trots op het vak

“Het mooiste aan dit vak is dat je met goede technici te maken hebt die écht trots zijn op hun vak. Ik ben minimaal twee dagdelen per week buiten in het veld om te kijken wat er speelt bij onze monteurs. Zijn er zaken waar ze tegenaan lopen waar ik bij kan ondersteunen? Dat kan op technisch vlak. Bijvoorbeeld dat er iets niet klopt en ik in overleg moet met de engineer of aannemer of dat er onderlinge frustraties zijn die moeten worden weggenomen.”

“Ik word er blij van als ik zie dat het goed gaat in het team. Dat de monteurs elkaar helpen, vertrouwen en dat ze écht iets voor elkaar over hebben. Mijn doel is om een vertrouwde, ontspannen werksfeer te creëren waar iedereen zich goed bij voelt. Dan groeien de kosten en productiviteit vanzelf mee.”

"Mijn doel is een vertrouwde, ontspannen werkomgeving waarin je je goed voelt"

Ricardo Trovato, Vakgroepleider

Ruimte om te groeien

“Liander is een mooie werkgever waar ontwikkeling centraal staat. In mijn werk ervaar ik een grote mate van vrijheid, voor onze monteurs, maar ook voor mijzelf. Als je wat wil bereiken wordt daar echt de ruimte voor gegeven. Als vakgroepleider krijg ik de vrijheid om een team te creëren die bijdraagt aan de energietransitie en het dagelijks bestaan van het net. Je werkt met bevlogen monteurs die het vak kennen. Wil je dit werk goed kunnen doen dan moet je echt de energie hebben om processen te willen verbeteren. Dit zal niet altijd in één keer goed gaan, maar dan moet je durven doorzetten. Mensenkennis hebben en de juiste drijfveren zoeken, dát is belangrijk.”

Slide 1 of 0

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Jolandi
Vraag het via WhatsApp