Uitvoerder worden bij Alliander

Van technicus naar uitvoerder: het verhaal van Roy

Roy Sijmens - Uitvoerder

Roy is zij-instromer. Met zijn behaalde diploma Elektrotechniek niveau 4 werd hij door Alliander opgeleid tot uitvoerder.

“Dit traject is de juiste keuze geweest. Ik heb mijn droombaan gevonden. Ik mag in de rol van leidinggevende mijn steentje bijdragen aan de energietransitie.”

Na 10 jaar werken als technicus en supervisor engineering in een hotel was het voor Roy tijd voor een carrièreswitch. Toen hij het ontwikkeltraject van Alliander tegenkwam, solliciteerde hij dezelfde dag nog. Dat was spannend, maar nu blijkt dat het de beste keuze is geweest voor zijn carrière.

“Met de opleiding Elektrotechniek niveau 4 kun je als zij-instromer starten in dit ontwikkeltraject. Toen ik hoteltechnicus en supervisor engineering was stond de beleving van de gasten voorop. Je moet snel schakelen als er bijvoorbeeld een storing is in het hotel. De gasten mogen zo min mogelijk merken dat je er bent of dat er iets aan de hand is. Toch haalde ik hier op den duur geen voldoening meer uit, want de uitdaging en spanning was er gewoon vanaf. Het was dus tijd voor iets nieuws.”

"De inhoud van het traject is zo interessant dat leren weer leuk wordt."

Roy Sijmens, Uitvoerder

Het ontwikkeltraject

“De eerste 10 weken word je door docenten geleidelijk opgeleid tot uitvoerder. Gelukkig samen met een groepje, zodat je het ‘terug-naar-de-schoolbanken-gevoel’ met elkaar kunt delen. Zo kom je er geleidelijk in. De inhoud van de theorie- en praktijklessen is zo interessant dat leren weer leuk wordt. Ik krijg een boost als ik merk dat ik bepaalde kennis al in huis heb. De meeloopdagen bij Alliander in de eerste maanden zijn ook heel waardevol. Daardoor heb ik een goed beeld gekregen van hoe mijn werk eruit komt te zien. En welke verantwoordelijkheden ik krijg. Ook heb ik al kennisgemaakt met collega’s van het team Onderhoud & Storingen. Ik weet dus met wie ik te maken krijg. Dat geeft mij rust.”

Kiezen voor Alliander

“In Nederland hebben we een enorme achterstand goed te maken. Alleen dan kunnen we in onze elektrische auto’s blijven rijden en efficiënt gebruikmaken van onze zonnepanelen. De energietransitie brengt veel uitdagingen met zich mee. Ik vind het een uitdaging om hier onderdeel van te zijn. Ik kan dus niet wachten totdat ik zelfstandig aan de slag mag. Zodat ik aan het einde van de dag thuiskom, een klus voltooid heb en voel dat ik de uitvoerder ben geworden die ik wilde zijn.”

Uitvoerder worden bij Alliander