Geen ervaring? Komt goed

  • Volg ons betaalde omscholingstraject
  • In dienst bij Liander, de grootste netbeheerder van Nederland
  • Binnen 2,5 jaar kun je als uitvoerder aan de slag in de laag- en middenspanning
Meer over ons omscholingstraject

Ook bij ons aan de slag als uitvoerder?

Wat onze uitvoerders zeggen

  • Leon: "Na 14 jaar bij een aannemer gewerkt te hebben, vond Leon het tijd om iets nieuws te leren."

    Werken met gas, daar was ik natuurlijk al bekend door mijn werk bij de aannemer. De rol van werkverantwoordelijke is juist helemaal nieuw voor me. Daar horen ook nieuwe systemen en een nieuwe manier van werken bij. Dat kost veel tijd, maar ik word hier goed bij begeleid. Eerst werd ik gekoppeld aan een werkverantwoordelijke in Duiven. Daarmee heb ik 3 maanden meegelopen. En nu loop ik in Doetinchem met verschillende werkverantwoordelijken mee. Heel fijn, want zo ontdek ik verschillende manieren om naar het resultaat toe te gaan. Daar kan ik weer mijn eigen werkwijze uit halen. Bijvoorbeeld bij storingen of in het werken met bepaalde systemen.

    Lees hier het verhaal van Leon- Uitvoerder

  • Peter: "Alliander is een prachtig bedrijf om voor te werken met vele mogelijkheden, uitdagingen en vrijheid."

    Wat het werk als uitvoerder uniek maakt is dat je verantwoordelijk bent in het voorzien van de faciliteiten die nodig zijn om het dagelijks leven draaiende te houden. Want waar zijn we tegenwoordig nog zonder elektriciteit? En dan hebben we momenteel nog de energietransitie waarvoor het net geheel anders moet worden ingericht. Dat is een enorm mooie uitdaging, waar we de komende jaren nog heel druk mee zijn.

    Ik ben vorig jaar bij Alliander terecht gekomen via een zij-instroomtraject. Ik had wel een technische achtergrond, maar werkte in een andere branche. Je wordt in alles begeleid en er is tijd om het vak goed te leren. Mijn klas is hier enorm warm ontvangen en ik kwam terecht in een mooi team waar ik me gelijk thuis voelde. Alliander is een prachtig bedrijf om voor te werken met vele mogelijkheden, uitdagingen en vrijheid. Hier was ik al een paar jaar naar op zoek en dat heb ik als uitvoerder gevonden!

    Lees hier het verhaal van Peter– Uitvoerder in de laag- en middenspanning

  • Roy: "In Nederland hebben we een enorme achterstand goed te maken."

    Met de opleiding Elektrotechniek niveau 4 kun je als zij-instromer starten in dit ontwikkeltraject. Toen ik hoteltechnicus en supervisor engineering was stond de beleving van de gasten voorop. Je moet snel schakelen als er bijvoorbeeld een storing is in het hotel. De gasten mogen zo min mogelijk merken dat je er bent of dat er iets aan de hand is. Toch haalde ik hier op den duur geen voldoening meer uit, want de uitdaging en spanning was er gewoon vanaf. Het was dus tijd voor iets nieuws.

    Lees hier het verhaal van Roy- Uitvoerder (ontwikkeltraject)

Bekijk onze vacatures en ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk 44 vacatures

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Eva
Vraag het via WhatsApp

Webinar voor uitvoerders

Onze uitvoerders spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Wil je daar alles over weten? Bekijk dan het webinar.

Alles wat je (nog meer) wilt weten

  • Hoe zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

    Je hebt een hoop invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden

  • Krijg je als uitvoerder ook een auto?

    Ja. Een auto die je voor werk en privé mag gebruiken.

  • Hoe ziet de gemiddelde werkdag van een uitvoerder eruit?

    Om je een beetje een beeld te geven, nemen we je mee in de dag van Bas.

    Bas z’n dagen zien er gemiddeld zo uit:

    • 7.30 starten op een klus en het werk overdragen/uitleg geven aan de monteurs.
    • 09.00 overleg met engineer over toekomstig werk.
    • 10.00 werkplannen schrijven.
    • 11.00 vragen en of problemen oplossen van de lopende klus.
    • 12.00 materialen controleren
    • 13.00 bedieningsplannen controleren.
    • 14.00 team vergadering met andere engineers/uitvoerders.
    • 15.00 afronding van lopende klus
    • 16.00 afgeronde werk overdragen aan bedrijfsvoering.
    • 17.00 lekker thuis zitten op de bank
  • Wat zijn doorgroeimogelijkheden?

    Als uitvoerder zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Denk aan operationeel installatie verantwoordelijke, bedieningsdeskundige, projectmanager en als je echt heel ambitieus bent kun je ook directeur worden. kortom, heb je ambities? Maak ze bespreekbaar!

  • Als je een opleiding doet, krijg je dan vanaf dag 1 al uitbetaald?

    Ja. Als uitvoerder krijg je vanaf dag 1, 100% betaald. Ook al ben je nog bezig met je opleiding.

  • Wanneer start het opleidingstraject?

    We hebben 2 klassen. Klas 1 start op 1 februari. Klas 2 start op 1 oktober.

  • Wat doet Liander aanleg en wat doet Liander Onderhoud & Storingen?

    Werk je in team aanleg? Dan ben je echt bezig met… je raadt het nooit: aanleg! Jij legt nieuwe kabels, reconstructies, verzwaringen van het web, je legt windparken aan, maar ook wijk verzwaringen en je legt nieuwe woonwijken aan. Deze werkzaamheden zijn goed te plannen. Team Onderhoud & Storingen focust zich op wat er ligt en op dat draaiende houden. Deze werkzaamheden zijn lastiger te plannen.

  • Wat doet Liander aanleg en wat doet Liander Onderhoud & Storingen?

    Inhoudelijk zit er weinig verschil in. Wel is Liander meer actief in de wijk (met laag- en middenspanning) en staat Qirion meer op onderstations (hoogspanning).

  • Hoe draag je bij aan de energietransitie?

    We wekken steeds meer energie op. Op verschillende manieren. Om die verschillende soorten energie om te kunnen zetten kost tijd en geld. Maar omdat we ook steeds meer energie verbruiken staat het net onder druk. Als uitvoerder bij Alliander ben jij spil in het net. Je sluit nieuwe stations aan en zorgt ervoor dat het net klaar is voor de toekomst. Als uitvoerder bij Alliander draag je dus zeker bij aan de energietransitie.

  • Moet je als uitvoerder wacht- en storingsdiensten draaien?

    Ja, als uitvoerder draai je wacht- en storingdiensten. Wel als 2e lijn. Kortom, je hoeft niet meteen te handelen, je bent namelijk het vangnet voor monteurs wanneer ze stuiten op problemen en uitdagingen.

  • Met welke opleidingen kun je uitvoerder bij Alliander worden?

    Het liefst zien we een achtergrond in mbo niveau 4 Infra Technicus Electra (ITE) en mbo niveau 4 Infra Technicus Gas (ITG). Daarmee heb je meteen alles in huis om uitvoerder te worden.

    Heb je niet zo’n vooropleiding? Dat kan. En ook dan zijn er mogelijkheden, want ontwikkelen vinden we bij Alliander belangrijk. Heb je een mbo niveau 4 opleiding in Eletrotechniek of een andere technische opleiding? Zoals een mbo niveau 4 opleiding in Mechatronica, Proces/Mechanische Techniek, Autotechniek, Algemene Operationele Techniek, Avionica, Scheepswerktuigkundige, Maritieme Officier of Podium & Evenemententechniek? Ook dan kun je uitvoerder worden bij Alliander.