Werken als IT'er bij Alliander

Als je nu onze collega wordt, stap je op een mooi moment aan boord. De wereld om ons heen verandert snel. De energietransitie is in volle gang. Windmolens, zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen: ze hebben allemaal invloed op ons elektriciteitsnet en ons gasnet.

Er komt steeds meer werk op ons af en het is een gigantische uitdaging om het gas- en elektriciteitsnet voor te bereiden op de toekomst. Niet alleen voor onze technici, maar zeker ook voor onze IT organisatie.
Bekijk alle 78 vacatures

Als je nu onze collega wordt, stap je op een mooi moment aan boord. De wereld om ons heen verandert snel.

De ‘Digital Way of Working’

Om de snelle manier van werken en verandering aan te kunnen, hebben we onze werkwijze bij IT omgegooid. We werken agile: het team bepaalt welke acties nodig zijn en hoe die uitgevoerd worden. De teams hebben veel autonomie en zijn zelf organiserend. Er is daarmee veel meer ruimte voor medewerkers om zelf vorm te geven aan het werk. Het mooie van deze manier van samenwerken? We werken op basis van vertrouwen in plaats van op controle.

Elk team is zo samengesteld dat alle expertise aan boord is om zelfstandig als team te werken. De teams hebben een vaste samenstelling van collega’s die goed op elkaar ingespeeld zijn. Je werkt dus niet individueel aan een taak, maar samen aan een doel. Door deze samenwerking kunnen we kort cyclisch werken.

Uitgelicht event
ALLIANDER MATCHMAKERS Kom daten met Alliander, wie weet zijn wij jouw perfecte match!
26 maart Utrechtseweg 68 Arnhem

Binnen onze scrumteams zijn de product owners verantwoordelijk voor de doelrealisatie van het team. De scrummaster zorgt voor de passende way of working van het team. Elk team heeft daarnaast een solution architect die gekoppeld is aan het team. Diegene zorgt ervoor dat de technische keuzes goed worden vastgelegd en in lijn zijn met de leidende Enterprise Architectuur principes binnen Alliander.

Testimonial
Omscholen: van zorgspecialist tot
Tien jaar na je studie je laten omscholen tot developer. Loes Immens deed het. En ze raadt het iedereen aan!
Omscholen tot developer

Hoe zorgen we voor laatste kennis op het vakgebied?

Uiteraard speel je zelf de belangrijkste rol in je ontwikkelpad, maar wij faciliteren je waar dat mogelijk is. Ons Digital Capability Center (DCC) zorgt ervoor dat onze medewerkers voorop kunnen lopen in hun kennisgebied en het maximale kunnen halen uit de digitale transitie. De chapter lead begeleidt de medewerkers met hun ontwikkeling, zowel bij hun persoonlijke ontwikkeling als binnen het vakgebied.

Zie ook opleidingsmogelijkheden

 

Testimonial
Steeds GEO toepassingen
Onze toepassingen stellen onze collega’s, maar ook externe aannemers die voor Alliander werken, in staat hun werk nóg beter en veiliger te kunnen uitvoeren.

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Serdal
Vraag het via WhatsApp