Werken aan het energienet van de toekomst (#94), werken op de beste werkschoenen(#72), of betaalde opleidingen (#32). Er is geen één reden om te werken bij Alliander, het zijn er wel 100!

Bij Alliander werk jij met de nieuwste technieken (#64), krijg je ruimte om het beste uit jezelf te halen (#13) en bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden (#12). Dus wil jij aan de slag als monteur, engineer, projectmanager of uitvoerder? Alliander heeft dé baan voor jou.

1 februari LIVE webinar: Technisch Manager – een nieuwe rol binnen Alliander

Wat onze collega's zeggen

 • “Het bevalt mij uitstekend bij Alliander, ik kom vanuit een beveiligingsmonteursfunctie. Ik had niet verwacht dat ik met mijn 56-jarige leeftijd en een MTS-diploma de stap kon maken naar engineer bij Alliander. De onboarding was erg goed, we hebben 3 maanden lang klassikaal met andere nieuwe engineers les gekregen waardoor we snel zelfstandig aan de slag konden.

  Ik heb erg leuke collega’s, ze ondersteunen je waar nodig en zijn erg mensgericht. Mijn ervaring is dat dit wel eens anders is bij bijvoorbeeld een echte commerciële organisatie.

  Als engineer moet je altijd in gedachte houden voor wie je iets ontwerpt. Ik ben met een nieuwbouwwijk in Wolvega bezig, een aantal straten moeten gereconstrueerd worden door spanningsklachten. Dan stel ik mezelf de vraag: hoe kunnen we dit maken met zo min mogelijk impact op de wijk? Dus zonder heel de wijk open te halen. Behoefte van de klant moet je meenemen in het uitwerken van de oplossing.

  Alliander heeft een CAO waardoor veel zaken een stuk beter zijn dan bij mijn vorige werkgevers. Ik ben erg positief over de vrijheid die de voorwaarden je geven. Voorheen stonden mijn voorwaarden vast, nu kan ik bijvoorbeeld extra vrije dagen kopen, meer salaris laten uitbetalen of een extra pensioenstorting doen.”

  • Anne Waterlander, engineer
 • “Ik had net een technische opleiding afgerond, maar kwam daarna niet meteen aan het werk. Via via hoorde ik over dit traject en dat leek me erg interessant. Ik moest me wel laten bijscholen in elektrotechniek, maar dat had ik er graag voor over.

  In de toekomst zou ik graag nog verder door willen groeien binnen Alliander. Opleidingsmogelijkheden heb je hier namelijk genoeg!”

 • “Het werk is precies zoals ik van te voren verwacht had. Door leuke en transparante sollicitatie gesprekken, ben ik niet voor verrassingen komen te staan. Ik heb een goede onboarding gehad waardoor ik snel de systemen en lijnen in de organisatie heb leren kennen. Het klinkt cliché, maar ik heb erg veel geluk dat ik in zo’n leuk team terecht ben gekomen! Een fijne start bij een nieuwe werkgever!

  Met mijn werk heb ik echt impact op de maatschappij. Momenteel heb ik een spoed project waarbij we een opvang locatie voor Oekraïense vluchtelingen van stroom gaan voorzien. Mooi om mensen in nood te kunnen helpen.

  De wereld verandert constant, bij alle nieuwbouwprojecten houden we rekening met deze ontwikkelingen. We maken het net toekomstbestendig door in te spelen op ontwikkelingen zoals laadpalen en zonnepanelen.

  Ik ervaar de (secundaire) voorwaarden van Alliander als positief. Het geeft je de ruimte en vrijheid om te doen wat je wilt. Met het Individueel Keuze Budget kun je bijvoorbeeld extra salaris laten uitbetalen en je krijgt zelfs een duurzaam inzetbaarheidsbudget waarmee je bijvoorbeeld je sportschool abonnement kunt betalen.”

  • Göktug Senler, projectmanager
 • “In mijn vorige functie zat ik voornamelijk binnen, ik zocht een baan met afwisseling en vrijheid. De rol van Uitvoerder bij Alliander geeft mij die. Ik wilde graag instappen op een ontwikkeltraject, Alliander bood deze kans via Technical Valley. Ik zit nu in een opleidingstraject tot uitvoerder. Binnen 2,5 jaar leer je alles over het uitvoerdersvak, zeker een aanraden! In de toekomst wil ik doorgroeien naar installatie verantwoordelijke. Die stap kan ik hier maken. Voor mij is het heel belangrijk of een bedrijf duurzaam investeert in zijn medewerkers. Alliander doet dat. Je volgt hier veel cursussen en er wordt naar jou gekeken als persoon.”

  Het bevalt heel erg goed bij Alliander, de verwachtingen die ik van te voren had kloppen met de werkelijkheid. De combinatie tussen binnen en buiten werken is iets wat mij erg aanspreekt. Je bent de schakel tussen de monteurs en projectmanager en Engineers.

  Wat ik ook heel mooi vind aan Alliander is dat we diversiteit uitstralen, iedereen is hier welkom. Ik voel daardoor echt de herkenning in de organisatie omdat je de diversiteit in alle lagen terug ziet komen.”

  • Omerfaruk Susurlu, uitvoerder
 • “Fantastische leuke en dynamische organisatie. Ik vind het prettig dat mijn taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. Maar tegelijkertijd kun je via nevenfuncties je functie nóg interessanter maken! De mogelijkheden om door te groeien zijn namelijk enorm bij Alliander. Je wordt gestimuleerd om cursussen en opleidingen te behalen zodat je jezelf persoonlijk en zakelijk blijft ontwikkelen.

  Je krijgt bij Alliander veel extra componenten bovenop je primaire salaris zoals een eindejaarsuitkering en het IKB budget.

  Binnen 6 maanden ziet de organisatie er heel anders uit. De uitdagingen in de energietransitie zijn gigantisch, systemen en processen veranderen in rap tempo, het is daardoor erg dynamisch. Door de uitdagingen in de energietransitie kunnen we niet altijd voldoen aan de vraag van de klant. Communicatie en transparantie is daarbij belangrijk. Zo behoud je een goede relatie ondanks dat je niet altijd aan alle behoeftes kunt voldoen.”

  • Job Baan, projectmanager

Draag bij aan het energienet van de toekomst. En kom werken bij Alliander.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dit doen we vanuit de overkoepelende naam Alliander en via onze andere bedrijfsonderdelen: Liander, Qirion, Firan en Entrnce.

Met elkaar bedenken én realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. En is er genoeg te doen, want de energietransitie is in volle gang. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 collega’s.

Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen. En maken ze het elektriciteitsnet klaar voor de toekomst. Waarin innovatie centraal staat.

Zo zijn er wel 100 redenen om bij Alliander te werken.

Maak samen met ons het net beter en bekijk onze vacatures!

Word jij onze nieuwe collega als…

100 redenen om voor Alliander te werken
Bekijk alle 208 vacatures

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Marjolein
Vraag het via WhatsApp