Wie gun jij een nieuwe baan?

Help jij iemand uit je omgeving aan een baan bij Alliander? En omgekeerd, ons aan een topper uit je netwerk? We zoeken namelijk een hoop nieuwe collega's die de energietransitie samen met ons mogelijk willen maken. Een perfecte match wordt beloond. Want met het Alliander Aanbrengprogramma ontvang jij bij een succesvolle match €2.000,- bruto op je rekening. Het is daarvoor wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt, dus lees je eerst goed in.

Aanbrengen; simpel en zo gedaan

  • Jij als collega kan iemand aandragen op een openstaande vacature. We noemen dit het Alliander Aanbrengprogramma. Start de door jou aangedragen kandidaat ook daadwerkelijk bij Alliander? Dan ontvang jij € 2.000,- bruto op je rekening. Zo maken we het net beter. Voor jou én voor je netwerk.

    • Aanbrengen kan alleen via het formulier op deze pagina. Het kan dus niét mondeling via jouw leidinggevende of een recruiter. Of achteraf als een kandidaat per ongeluk zelf via de website heeft gesolliciteerd. Zorg dat je de juiste stappen hieronder volgt, anders loop je de aanbrengpremie misschien onbedoeld mis.
    • Medewerkers en stagiaires die in dienst zijn bij Alliander (en dus op de payroll staan) komen bij een succesvolle match in aanmerking voor de aanbrengpremie van €2.000,- bruto. 
    • Iedereen mag aanbrengen, maar de leidinggevende van het desbetreffende team, collega’s met een salarisschaal van 13 of hoger, medewerkers van de afdeling Recruitment, en inhuurprofessionals zoals zzp’ers, gedetacheerden, en uitzendkrachten, komen niet in aanmerking voor de aanbrengpremie. 
  • Op deze pagina lees je alle spelregels en algemene voorwaarden.

Kopieer en plak de url van de vacature

Bijvoorbeeld: https://werkenbij.alliander.com/vacature/leerling-elektromonteur/JR02971/

Gegevens van mijn kandidaat

Jouw aangedragen kandidaat ontvangt een e-mail om het sollicitatieproces op te starten.

Jouw gegevens

Dit moet het e-mailadres zijn van je Alliander-account.

Wat je (nog meer) wilt weten

  • 1. Wat is een aanbrengprogramma?
    Met het Alliander Aanbrengprogramma kun jij als medewerker kandidaten aandragen als potentiële collega bij Alliander. We belonen je graag wanneer een de collega start. Je ontvangt dan € 2.000,- bruto bij je salaris (in de tweede maand na de indiensttredingsdatum van de kandidaat).

    2. Waarom een aanbrengprogramma?
    Zoals je misschien wel weet hebben we veel vacatures. Het aanbrengen van kandidaten door eigen collega’s is de meest effectieve, kwalitatieve en snelle manier van werven. Alliander is trots op haar medewerkers, jullie weten als geen ander wie past bij onze organisatie.

    3. Hoe draag ik iemand op een vacature aan?

    Stap 1: Deel de vacature met de kandidaat
    Past iemand die jij kent naar jouw idee goed op een openstaande functie? Deel dan de vacature van de werken-bij-website met de kandidaat, zodat hij of zij er meer over kan lezen. Let op: Als jij bij een succesvolle match €2.000,- bruto wilt ontvangen, kan rechtstreeks via de website solliciteren niet. Vertel de kandidaat daarom direct dat solliciteren via jou moet via een aparte link die de kandidaat per mail ontvangt.

    Stap 2: Jij meldt de kandidaat aan
    Is de kandidaat geïnteresseerd en wil hij of zij solliciteren? Dan kan het aanbrengen beginnen. Lees eerst onderstaande stappen door, zodat je volledig op de hoogte bent van het proces. En meld daarna de kandidaat aan door het formulier op deze pagina in te vullen.

    Zodra jij het formulier hebt verstuurd zie je een bevestigingsbericht op de pagina. Je ontvangt géén bevestigingsmail. Informeer nu de kandidaat over het vervolgproces in stap 3 en 4.

    Stap 3: De kandidaat maakt de sollicitatie af
    De kandidaat ontvangt een email van Recruitment met het verzoek om de sollicitatie af te ronden. Jullie krijgen allebei een bevestiging als de kandidaat de sollicitatie heeft afgerond.

    Stap 4: De recruiter gaat aan de slag
    Binnen 5 werkdagen neemt de recruiter telefonisch contact op met de door jou aangedragen kandidaat om te bespreken of er een match is. Jijzelf hoort weer van de recruiter als we je kunnen vertellen of jouw kandidaat een aanbieding heeft gekregen of niet.

    Stap 5: Er is een succesvolle match!
    Als de door jou aangedragen kandidaat wordt aangenomen is dat goed nieuws! Jij ontvangt een bonus van € 2.000,- bruto bij je salaris (in de tweede maand na de indiensttredingsdatum van de kandidaat).

    Weet dat het niet bij één succesvolle match hoeft te blijven. Je mag zo vaak kandidaten aandragen als je wilt. Graag zelfs!

    4. Mogen alle medewerkers van Alliander meedoen?
    Ja, iedereen mag iemand aanbrengen. Alleen ontvangt niet iedereen een aanbrengpremie. De leidinggevende van het desbetreffende team, collega’s met een schaal 13 of hoger, medewerkers van de afdeling Recruitment en inhuurprofessionals (zoals zzp’ers, gedetacheerde- en uitzendkrachten) ontvangen geen aanbrengpremie bij een succesvolle match.

    5. Hoe vaak kan ik deelnemen?
    Zo vaak als je wilt. Graag zelfs!

    6. Kan ik een kandidaat achteraf (nadat hij of zij zelf al heeft gesolliciteerd) nog aanbrengen?
    Nee, dit kan helaas niet. Het aanbrengen van een kandidaat dient altijd volgens de aangegeven procedure te gebeuren. Jou achteraf als aanbrenger koppelen aan een kandidaat is oncontroleerbaar en daarmee ingewikkeld en tijdsintensief. Daarvoor vragen we je begrip. Om dit te voorkomen vragen we je het stappenplan zorgvuldig door te nemen voordat je start.

  • 7. Wat krijg ik voor het aandragen van een kandidaat?
    Als jouw kandidaat daadwerkelijk start ontvang jij een vergoeding van € 2.000,- bruto. Je ontvangt dit automatisch bij je salaris, 2 maanden na de indiensttredingsdatum van de kandidaat.

    8. Kan ik mijn vergoeding delen met de door mij aangebrachte kandidaat?
    Dat is helemaal aan jou. We kunnen het bedrag niet splitten, maar het staat je vrij om het te delen.

    9. Wat als mijn aangedragen kandidaat weer uit dienst gaat?
    Dat kan en dat vinden we uiteraard super jammer. Om welke reden dan ook. Jij hoeft de € 2.000,- bruto niet terug te storten. Jij hebt je best gedaan en daarvoor belonen we je graag.

  • 10. Kan ik iedereen als kandidaat aandragen?

    Er zijn een paar uitzonderingen;

    • De kandidaat mag geen huidige werknemer, stagiaire of een bij Alliander inhuur-, gedetacheerde- of uitzendprofessional zijn.
    • Kandidaten die al in procedure zijn bij recruitment kunnen niet nogmaals worden aangedragen via het Alliander Aanbrengprogramma.
    • Als dezelfde kandidaat door meerdere collega’s wordt aangedragen, krijgt alleen de collega die de kandidaat als eerste heeft aangedragen de aanbrengpremie.

    11. Krijg ik terugkoppeling over de gesprekken met mijn aangebrachte kandidaat?
    Nee, Recruitment heeft een geheimhoudingsplicht. Als het duidelijk is of jouw kandidaat wel of niet gaat starten als nieuwe collega, krijg je een email met daarin de uitkomst.

    12. Mijn aangebrachte kandidaat kan niet direct starten. Behoud ik mijn recht op de aanbrengpremie?
    We proberen een geschikte kandidaat natuurlijk zo snel mogelijk te plaatsen. Maar in sommige gevallen duurt het iets langer dan we zouden willen. Jij en de aangebrachte kandidaat zijn 6 maanden lang gekoppeld via het aanbrengprogramma. Als er binnen die 6 maanden een succesvolle match is, ontvang jij de aanbrengpremie. Zijn de 6 maanden voorbij? Dan zijn jullie niet meer gekoppeld, maar kun je de kandidaat wel altijd opnieuw aanmelden via de procedure.

    13. Hoe weet ik of ik de perfecte match maak?
    We vragen je niet om de perfecte match te maken. Daar zijn de recruiters voor. Je kunt wel matchen op cultuur. Stel jezelf de vragen; Zou ik graag met de door mij aangedragen kandidaat samenwerken? Zie ik deze persoon bij Alliander werken? Past hij of zij bij de cultuur van Alliander? Is het antwoord 3x ja? Dan draag je de kandidaat aan via het 5-stappenplan.

    14. Wat als de kandidaat geen match is?
    Dat kan gebeuren. Wat de uitkomst ook is, wij zijn je dankbaar. Jij hebt jouw netwerk voor ons ingezet en zo ons netwerk groter gemaakt.

  • 15. Kan een recruiter meekijken naar geschikte kandidaten in mijn netwerk?
    Graag! Stuur een berichtje naar recruitment@alliander.com en we kijken samen naar de mogelijkheden binnen jouw netwerk.

    16. Hoe deel ik een vacature op LinkedIn?
    Heb je op LinkedIn een netwerk? Dan is het slim om daar een vacature te delen. We leggen je in 8 stappen uit hoe je dat doet.

    17. Staat je vraag er niet tussen?
    Neem dan contact op via recruitment@alliander.com.