Start als bedieningsdeskundige
Wij ontwikkelen en beheren het energienet voor miljoenen Nederlanders. En dat is onmogelijk, zonder onze bedieningsdeskundigen. Als bedieningsdeskundige werk je in het energiehart van Alliander. En draag je vanuit overzicht bij aan een veilig en betrouwbaar elektriciteitsnet. Je maakt bedieningsplannen voor gepland werk. En wanneer onze monteurs reparaties en onderhoudswerkzaamheden willen uitvoeren, geef jij akkoord en zorg je dat de stroom eraf gehaald wordt. Want veilig werken staat bij Alliander op één. Zijn er storingen? Dan weet jij dat werkzaamheden verlegd moeten worden. Omdat er anders een straat of woonwijk zonder stroom zit. Klinkt dit als een rol voor jou? Bekijk hier de vacatures
Blijven leren en ontwikkelen
Heb je ambitie? En wil jij doorgroeien binnen jouw vakgebied? Bij Alliander zijn er talloze mogelijkheden. Laat je informeren!
Wij zijn Alliander
Onder onze overkoepelende naam hebben we verschillende bedrijven. Waaronder Liander en Qirion. Samen met onze 8.000 collega’s bereiden wij ons voor op de energievraag van de toekomst.
Liander is de grootste netbeheerder van Nederland. Liander maakt het mogelijk dat energieleveranciers, zoals Essent en Vattenfall, energie bij jou thuis en bij bedrijven kunnen leveren. Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten. Zij richten zich op complexe middenspanning en hoogspanning. Qirion is expert in het bedenken van slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet.
Wat een bedieningsdeskundige zegt
-
Robin- bedieningsdeskundige: "Als ik mijn werk niet goed doe, kan een dorp zonder elektriciteit komen te zitten.”
“Als bedieningsdeskundige maak, coördineer en schakel ik op afstand geplande schakelhandelingen in het midden- en laagspanningsdistributienet. Schakelen betekent dat ik de elektriciteit tijdelijk van het energienet afhaal. Want elke dag zijn onze collega’s buiten met werkzaamheden bezig. Zoals onderhoud, het plaatsen van nieuwe elektriciteitshuisjes of elektriciteitsverdeelstations. Hiervoor moet het energienet worden omgeschakeld. Zo kan het betreffende deel waaraan gewerkt wordt, worden uitgeschakeld en veilig aan het net worden gewerkt zónder dat er een energienet onderbreking plaats vindt.”
Lees hier het verhaal van Robin- bedieningsdeskundige
Bekijk onze vacatures en ontdek jouw mogelijkheden
- Field Specialist Operationele Technologie Bekijk deze vacature
- Bedieningsdeskundige Elektrotechniek Bekijk deze vacature
- Technisch Specialist Kwaliteit en Veiligheid Bekijk deze vacature
Hoe kan ik je verder helpen?
Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.
Alles wat je (nog meer) wilt weten
-
Wat doet een bedieningsdeskundige?
Met het bewaken en begeleiden van geplande schakelingen in het elektriciteitsnet draag je bij aan een veilig en betrouwbaar net. Door het hele land worden reparaties en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door onze monteurs. Als bedieningsdeskundige elektrotechniek bij Alliander heb jij het volledige overzicht van ons elektriciteitsnet. En ben je de persoon die akkoord geeft om de geplande werkzaamheden uit te voeren. Op de dag van de werkzaamheden voer je volgens de procedure de laatste checks uit. Is er een storing? Dan kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Het risico kan zijn dat je de stroomvoorziening in een bepaald gebied platlegt. Er hangt dus veel vanaf. Daarom let jij altijd op de veiligheid. Eventueel duiken we dieper in de data om een oplossing te vinden.
-
Kun je doorgroeien als bedieningsdeskundige?
Wil je doorgroeien? Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar de functie allround bedieningsdeskundige. Zij bewaken het net 24 uur per dag om storingen te voorkomen, te herkennen en op te lossen. Samen werken we aan het net van de toekomst én de veiligheid daarvan.
-
Hoe zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?
Je hebt veel invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden.