De nieuwe websites van Alliander zijn live!

3 december 2019

De nieuwe externe Alliander websites zijn live! O.a. meer gebruikersgemak, meer mogelijkheden tot interactie en een heel nieuwe vormgeving.

Waarom nieuwe sites?

Alliander heeft twee websites: een corporate site (Alliander.com) en een recruitmentsite (Werkenbij.Alliander.com). Product owner Dian Hoes: “De functionaliteiten van deze sites waren sterk verouderd. Zo kon je bepaalde onderdelen bijvoorbeeld niet goed bekijken op je telefoon. Daarnaast waren de teksten en foto’s flink aan vervanging toe.”

Ook sloten de twee websites niet goed op elkaar aan. Alliander.com was erg zakelijk, zowel in taalgebruik als in beeld. Terwijl werkenbij.alliander.com al meer visueel en persoonlijk was. Daar hebben we nu meer één lijn in getrokken, waardoor de sites elkaar nu juist versterken.

Nieuwe collega’s werven

Nederland heeft een groot tekort aan technici, en dat merken we bij Alliander elke dag. De externe websites zijn belangrijk voor het werven van kandidaten. Het is voor veel kandidaten namelijk de eerste kennismaking met Alliander.

“Daarom hebben we de sites aantrekkelijker gemaakt voor potentiële kandidaten. Het is makkelijker geworden om te solliciteren, en websitebezoekers kunnen makkelijker hun weg vinden binnen de site. Daarnaast vertellen we verhalen over ons werk en de uitdagingen en laten onze collega’s echt vakmanschap zien. Dat alles om kandidaten zoveel mogelijk aan te spreken”, vertelt Marnix de Groot, innovatiemanager bij HR.

Doorontwikkeling

Dian sluit af: “Natuurlijk zijn we nog niet klaar. We zijn live gegaan met een product waar we heel tevreden over zijn. Maar we willen meer! De online ontwikkelingen gaan snel en daar willen wij op inspelen. De komende tijd gaan we daarom nog flink doorontwikkelen, waardoor de sites nog beter worden en persoonlijker voor de verschillende de doelgroepen.”