Groep met elkaar in gesprek

Onze interne netwerken en initiatieven

Als collega kun je onderdeel worden van een van onze netwerken. Zo leer je aan de hand van sociale activiteiten en events nieuwe collega's kennen. Je kunt je aansluiten bij een groep die past bij jouw interesses en overtuigingen. Welke groepen dit zoal zijn? Dat lees je hieronder.

Young Alliander

Young Alliander organiseert activiteiten om ‘jongeren’ binnen Alliander met elkaar in contact te brengen. Om met elkaar ideeën uit te wisselen en van elkaar leren. Young Alliander wil een brug bouwen tussen de verschillende locaties en afdelingen binnen Alliander. Maar ook daarbuiten. Daarom onderhouden zij sinds 2010 actief contact met andere jongerennetwerken binnen de energiesector.

PRIDE

PRIDE is opgericht door medewerkers om diversiteit in het algemeen bespreekbaar en zichtbaar te maken. Met 1 overkoepelend doel: een sociaal veilige werkomgeving voor iedereen. PRIDE is een veelkleurige groep die bestaat uit veel verschillende achtergronden. Waar iedereen welkom is. Vanuit PRIDE worden blogs gedeeld en events georganiseerd, want aansluiting ervaren en je welkom voelen, dat is belangrijk.

Nexus

Kennismaken met verschillende culturen. Dat is Nexus, want Nexus is voor iedereen. De groep is voor iedereen, want het maakt niet uit in welke cultuur je bent opgegroeid of welke ambitie je hebt om binnen Alliander naar een andere functie door te stromen. Via Nexus kun je nieuwe collega’s leren kennis, kennismaken met andere culturen door de bijeenkomsten die zij organiseren. En daar staat lekker en cultureel eten bij op tafel.

Alliander Foundation

De Alliander Foundation ondersteunt medewerkers bij het doen van vrijwilligerswerk. Alliander vindt betrokkenheid bij de maatschappij erg belangrijk. Daarom is de Foundation opgericht. Je kunt hier terecht voor vrijwilligersactiviteiten, het aanvragen van financiële steun voor je eigen vrijwilligerswerk bij een goed doel of een project wat je zelf hebt opgezet. Of ben je op zoek naar collega’s die zich willen inzetten voor jouw vrijwilligersproject? Ook daarvoor schakel je de Alliander Foundation in.

Lianne

Lianne is een virtuele vrouw die staat voor empowerment, verdieping in de techniek en voor het verbinden van vrouwen. Door Lianne worden events georganiseerd én je kunt lid worden van de intranetgroep. Hier worden verhalen gedeeld en wordt de verbinding met elkaar opgezocht. Om een veilige plek voor vrouwen te creëren.

Mission Possible

Mission Possible is een netwerk voor en door collega’s met een (arbeids)beperking in de breedste zin van het woord. Mission Possible denkt vanuit mogelijkheden en kwaliteiten. Hoe kunnen we zorgen dat iedereen een plekje heeft bij Alliander en mee kan doen? Wat heb je nodig om jezelf te kunnen zijn en je werk te kunnen doen?

Globals

Globals is Alliander’s interntational employee network. A place where Dutch and international colleagues meet. Various types of events are organized, each with a social and unifying character. Because we believe it’s essential for everyone to feel welcome and at home in our organization.

Onze collega's vertellen..

31 juli 2023 Testimonial

“Bij mijn team ‘uit de kast komen’ was een van de engste dingen die ik heb moeten doen”

De energietransitie. Die maken we mét iedereen en vóór iedereen. Bij Alliander zijn we dan…
Lees verder
26 juli 2023 Testimonial

“Ik wil niet in een hokje hoeven te passen”

De energietransitie. Die maken we mét iedereen en vóór iedereen. Bij Alliander zijn we dan…
Lees verder
24 juli 2023 Testimonial

“Bij Alliander mag je zijn wie je bent”

De energietransitie. Die maken we mét iedereen en vóór iedereen. Bij Alliander zijn we dan…
Lees verder