Het eerste Liander Storingskamp

30 december 2021

Twee lange dagen, uit bed worden gebeld en lastige storingen. Het eerste Liander Storingskamp is een feit. Begin deze maand organiseerde Liander, als pilot een opleidingskamp van twee dagen voor monteurs in opleiding.

Het storingskamp is een afsluiting van de zogenoemde oefenperiode en vooral ook een start van het échte werk. Tijdens het kamp werden de monteurs intensief getraind en uitgedaagd. Ze leerden belangrijke handelingen uit de praktijk, maar de monteurs draaiden ook voor het eerst ’s nachts storingsdienst. En ja, ze werden hun bed uitgebeld. Hoe de monteurs dit ervaren? Dat zie je in deze video.

Door onze kennis te combineren, hebben we elke storing kunnen verhelpen

Emre Asir, Monteur in opleiding

Nieuwe manier van opleiden

Het storingskamp is een nieuwe manier van opleiden. Met deze pilot wordt onderzocht of het storingskamp kan worden toegevoegd aan het reguliere opleidingsprogramma van een monteur. Voor de leerling een leuke nieuwe uitdaging. Je doet in een korte periode veel ervaring op in een veilige leeromgeving. Dit draagt bij aan je vakbekwaamheid en zelfstandigheid. Zo is Alliander continu bezig met het verder ontwikkelen van het opleidingsprogramma voor monteurs.

 Een ervaring rijker

Emre Asir, een van de leerlingen die heeft deelgenomen aan het kamp, vertelt: “We hebben al best wat ervaring, maar we zijn met dit kamp weer een ervaring rijker. Juist doordat we niet wisten welke storingen er op het programma stonden. En het waren complexe storingen. Daarmee werden we dus echt wel even in het diepe gegooid. Maar door onze kennis te combineren, hebben we elke storing kunnen verhelpen. Dan ben je als team wel even trots!”

 

Ook monteur bij Alliander worden?

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter
Vraag het via WhatsApp

Slide 1 of 0