De energietransitie is onmogelijk, zonder jou

22 september 2023

Netwerkbedrijf Alliander voor een enorme opgave. Alleen al in 2024 verwacht Alliander meer dan 2.100 nieuwe collega’s aan te nemen. Zonder aanpakkers, innovators en doorzetters is de energietransitie namelijk simpelweg onmogelijk. Om te laten zien hoe groots de uitdaging is en wie daarvoor allemaal nodig zijn heeft Alliander op 23 september haar eerste werkgeverscampagne gelanceerd met het appel: de energietransitie in onmogelijk, zonder jou.

Nederland is volop aan het verduurzamen. Er wordt steeds meer elektriciteit opgewekt en gebruikt en aardgas maakt plaats voor duurzame gassen. Daardoor moet de komende jaren 1 op de 3 straten open, bestaande energie-infrastructuur moet onderhouden en uitgebreid worden en worden er ruim 25.000 elektriciteitshuisjes gebouwd. Om dit allemaal mogelijk te maken zoekt Alliander, moederbedrijf van onder andere netbeheerder Liander, de komende jaren duizenden nieuwe collega’s. 

Voor iedereen die deze uitdaging aan wil gaan 

Nederland staat voor de grootste verbouwing ooit van het energiesysteem. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Bij Alliander werken ruim 8.000 medewerkers elke dag aan het verduurzamen van Nederland, om zo een bijdrage te leveren aan de energietransitie. De nieuwe werkgeverscampagne van Alliander legt de nadruk op de grootsheid van deze uitdaging. Met statements als ’9 miljoen auto’s aan de laadpaal is onmogelijk zonder jou’ en ‘De industrie CO2-neutraal maken is onmogelijk zonder jou’ wil Alliander potentiële kandidaten triggeren om het netwerkbedrijf te overwegen als werkgever. Daarbij is ook aandacht voor de vele verschillende functies: ‘De energietransitie is ook onmogelijk ‘zonder omgevingsmanagers’, ‘zonder teamleiders’, ‘zonder juristen’ etc.  

Heleen Cocu, directeur HR: “Om de energietransitie voor elkaar te krijgen hebben we veel mensen nodig. Technici, maar ook vele anderen, zoals data-analisten en omgevingsmanagers. Als werkgever was Alliander nog weinig bekend, vooral onder de niet-technici, maar ook bij starters en bij vrouwen. Daar liggen kansen. Vandaar deze nieuwe werkgeverscampagne. Bij ons ben je onderdeel van de oplossing. Dat mag iedereen weten.”

Waar is de campagne te zien? 

De campagne ‘De energietransitie is onmogelijk, zonder jou’ is op zaterdag 23 september live gegaan, en maakt gebruik van de inzet van massamedia om zo op te vallen bij een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking. Denk hierbij aan een onder andere een paginagroot artikel in een landelijke krant, een radiocampagne, (digital) out of home-uitingen langs diverse snelwegen en OV-locaties, advertenties op de bekende social mediakanalen, maar ook aan posters op de campussen van technische universiteiten. De campagne zal minimaal gedurende 2,5 jaar lopen. 

Over de campagne 

Het concept van de nieuwe arbeidsmarktcampagne is ontwikkeld door Kaliber uit Utrecht. Zij ontwikkelden eerder ook al de werken-bij-website van Alliander. Met de nieuwe campagne wisten zij de behoefte om Alliander als werkgever aantrekkelijk te maken goed te combineren met het gemeenschappelijke doel, de purpose, van Alliander en haar medewerkers. Voor media-inkoop ging Alliander de samenwerking aan met Mediabureau Stroom en Mr.Work, die de strategie en de inkoop voor de diverse media verzorgen.  

 zonderEngineers.zonderEngineers.