Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

PRIDE bestaat 5 jaar! Een terugblik met een mini-conferentie.

28 juni 2019

PRIDE, het Lesbian, Gay, Bi & Transgender-netwerk van Alliander vierde dit lustrum met een mini-conferentie.

Regenbooggebak én een inhoudelijke toets. Want al lijkt dit thema toch zo vanzelfsprekend op de werkvloer, dat is het niet. We vragen het aan Hans Nooter en Joy Lodarmasse, initiatiefnemers van PRIDE.

Afstudeerders Myrthe Koster en Willemien van Heusden presenteerden hun onderzoeksresultaten over ons diversiteitsbeleid en LHTBi binnen Alliander. Wat viel op?

Joy: “De conclusie van Willemiens onderzoek is dat veel mensen het eens zijn met Allianders streven naar meer diversiteit en inclusie, maar tegelijkertijd weinig begrip hebben voor de uitdagingen van minderheidsgroepen. Je zou het onbewust onbekwaam kunnen noemen. Myrthes onderzoek was echt een eye-opener in die zin, dat je niet 1,2,3 klaar bent met dit thema. Bijna alle respondenten zeggen dat ze een LGBTHi-netwerk zoals PRIDE niet nodig hebben, maar het wel heel belangrijk vinden dat het er is. Deze faciliteit, net als bijvoorbeeld de regenboogvlag hijsen op ‘Coming Out Day’, is van grote waarde. Dat vertelt niet wat Alliander doet, maar wie we zijn.”

"Myrthes onderzoek was echt een eye-opener in die zin, dat je niet 1,2,3 klaar bent met dit thema."

Joy Lodarmasse, Adviseur MVO

Sociale veiligheid

Voordat bijzonder hoogleraar Jojanneke van der Toorn haar keynote presenteerde, opende Directeur Operatie, Marlies Visser, de bijeenkomst en zei: “Wij moeten als organisatie die sociale veiligheid bieden en daarom is het belangrijk dat er een PRIDE-netwerk is. Het krijgt waarde door er aandacht voor te blijven vragen en aan te blijven geven. Blijf vooral mensen wakker schudden!”

Wat doet PRIDE als netwerk nog meer voor leden?

Hans: “We organiseren inhoudelijke activiteiten zoals film, discussie en de mogelijkheid van deelname aan externe bedrijvenbijeenkomsten. Iedereen is bijvoorbeeld welkom op Roze Woensdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Hier halen we onze Alliander collega’s in die meelopen en bieden ze een polspandje en iets lekkers aan. Dit doen we samen met de Personeelsvereniging. We signaleren behoeften en verbetermogelijkheden binnen onze organisatie. Verder staan we altijd open voor initiatieven van medewerkers. Wie je ook bent of liefhebt.”