Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

"We letten goed op elkaar"

8 april 2020

In verband met het coronavirus werken monteurs van Liander momenteel zo veel mogelijk in zelfde koppels. Dit om het risico van eventuele verspreiding van het virus onderling zo klein mogelijk te houden. Voor Sjoerd Duurland en Mitchel Geeven niks nieuws. De mannen werken altijd al intensief met elkaar samen. Ook vandaag tijdens een montageklus in Haarlem.

Klik

Sjoerd: “Mitchel en ik letten altijd al goed op elkaar. En nu doen we dat nog een beetje extra. Wij hebben ook echt wel een klik en dat is belangrijk als je veel met elkaar samenwerkt. We werken veel met laagspanning. Dat zijn grotendeels handelingen die je alleen kunt doen. Maar soms is het wel even handig als je extra handjes hebt om een verbindingsblok vast te zetten bijvoorbeeld. Dat kan nu in verband met de 1,5 meter afstand niet, omdat je dan te dicht bij elkaar in de buurt komt. Maar uiteindelijk lukt het alleen ook wel hoor”.

Storingsdienst

De mannen gaan elke dag met hun eigen bus naar de klus. Naast het reguliere werk, draaien ze allebei ook mee in de storingsdienst. “Ik merk dat klanten zich goed aan de afspraken houden”, vertelt Sjoerd. “Ze nemen meteen voldoende afstand en komen niet bij je om de hoek kijken wat je aan het doen bent”.

Tijdelijk geen stroom

De twee monteurs zorgen er vandaag voor dat in Haarlem een tijdelijk middenspanningsstation wordt geplaatst. Mitchel: “Dat betekent dat een aantal bewoners hier in de buurt ook even tijdelijk geen stroom heeft. Dat is heel vervelend natuurlijk. In de twee dagen dat we hier nu aan het werk zijn, hebben we één bewoner langs gehad die kwam vragen hoe lang het nog duurde. Dus dat valt reuze mee”.

Puzzel

Op de vraag of de monteurs het de komende weken samen nog wel volhouden, volgt een duidelijk antwoord: “Ja, zeker!”, roept Mitchel meteen. “Sterker nog, als ik zie dat ik toch niet ingepland sta met Sjoerd, dan bel ik zelf even met de planning. Voor hen is het ook best een puzzel om steeds dezelfde collega’s met elkaar te laten werken. Door mee te denken, komen we er samen wel uit”.