Werving jongeren- programma van start gegaan

29 oktober 2020

Met meer dan 100 jaar ervaring in energietechniek is Alliander een prachtig leerbedrijf. Onze kennis doorgeven aan jonge technici is voor ons heel belangrijk.

Daarom starten we een nieuw opleidingstraject dat volgend jaar begint: een pilot in West-Nederland. Jonge technici kunnen direct instromen in onze mbo vakopleiding. Hoe zorgen we ervoor dat de jongeren voor onze opleiding kiezen?

Het programma

Jong geleerd is oud gedaan. Een monteur blijft relatief lang bij Alliander werken. Een goede opleiding is dus de beste investering. Daarom is ons nieuwe jongerenprogramma opgericht voor vmbo leerlingen. Vanaf volgend jaar kunnen zij direct na hun vmbo bij ons de praktijkopleiding op mbo2 en 3 niveau volgen.

Keuzes, keuzes

Hoe zorgen we dat die jongeren kiezen voor onze praktijkopleiding? De gemiddelde vmbo’er heeft de energiesector namelijk (vrijwel) niet op het netvlies staan. En daar gaan wij verandering in brengen! Met een toffe campagne gaan we ze vertellen: ja, je krijgt écht een rijbewijs, salaris, opleiding én een leuke baan bij een bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring!

Onze eigen medewerkers stralen in de campagne

We hebben deze campagne zelf ontwikkeld. Samen met vier met jonge technici van Alliander hebben we foto’s, gifjes en video’s gemaakt voor onze social media campagne op Facebook, Snapchat en Instagram. Én we hebben flyers, posters en een eigen opleidingsbrochure ontwikkeld. We hebben een jonge en aansprekende stijl gekozen voor deze campagne.

24/7 Contact

Jongeren willen contact via de chat. Op alle kanalen kunnen jonge technici met één druk op de knop een Whatsapp gesprek openen. Alli, onze studiekeuze chatbot, kan alle vragen 24/7 beantwoorden. En Alli kan meer: zoals iemand inschrijven voor de opleiding of aanmelden voor een open dag. Alli leert elke dag weer bij van de input van gebruikers.

Écht! Onze eigen vakopleiding mbo elektro

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter
Vraag het via WhatsApp