Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

Af en toe een nieuwe overall, maar het werk blijft hetzelfde

Paul - technisch uitvoerder

Begonnen als techneut in hun jonge jaren. En nu, na tientallen jaren, werken ze nog altijd hier. Al die tijd vormde hun werk het hart van ons bedrijf. De jongens van toen, de helden van nu. We stellen je voor aan Paul, technisch uitvoerder bij Qirion.

Elke dag klimt hij nog omhoog. Om zo, naar eigen zeggen, “in beweging te blijven”. Hoogtevrees is dan ook geen issue voor Paul.

Geen verse worst meer

32 jaar. Zo lang werkt Paul bij Qirion en de voorgangers. Begonnen bij de PGEM, daarna werd het Nuon. Paul: “De overall is een paar keer veranderd, maar het werk is hetzelfde gebleven. De veiligheid is wel een stuk beter. En dat is maar goed ook. Vroeger klom je alleen met je gordel voor gereedschap omhoog, zonder helm. Ook was het niet verplicht om je vast te zetten.”

Toch ziet een werkdag er voor Paul niet hetzelfde uit als vroeger. Het werk bestond jaren terug namelijk uit veelal onderhoud. “In de winter gingen we ‘s middags kaarten en deden we inspecties. Nu werk je echt het hele jaar door. Dus die verse worst tussen de middag is wel verleden tijd.”

‘Mooie storingen’

Werken in hoogspanningsmasten. Dan heb je niet alleen spectaculaire uitzichten, maar soms ook spectaculaire storingen. Zo mocht Paul direct aan het werk nadat een apache-helikopter tegen hoogspanningslijn in Zaltbommel was gevlogen.

“We zijn toen zo’n drie á vier dagen bezig geweest om alles te herstellen. En wat je niet verwachtte, gebeurde. Jaren later vloog een helikopter weer tegen de lijnen, toen in Culemborg.”

Leermeester

Met zijn tientallen jaren ervaring is Paul ook een leermeester voor nieuwe teamleden. “De meeste jongens blijven lang in dit team werken, maar het moet je wel liggen. Nu is het mooi weer, maar straks als het regent is het een grote bende. En dan moeten we ook aan het werk.”

“Mijn werk doe ik met veel plezier, en ik hoop het nog lang voor te houden. Met een goed team lukt dat.”