Man met helm en boek

"Ik vind het mooi dat ieder project anders is"

Earvin - Engineer

Werken aan grote projecten, schakelen met partners, klanten en collega’s en zien hoe jouw project tot uitvoering komt. Dat zijn voor Earvin Truideman belangrijke redenen om te werken als engineer bij Alliander.

Zo maakt Earvin het net beter

“Als engineer zorg je ervoor dat de netten van Liander klaar zijn voor de toekomst, maar ook dat ze veilig zijn. Als klanten via zonnenpanelen willen terugleveren of een verzwaring willen omdat ze meer energie nodig hebben, dan zorg jij dat het net het aankan. Jij bereidt projecten voor, schakelt met de gemeente, omwoners en belanghebbende, maakt de projecttekening en je zorgt ervoor dat de werkzaamheden van start kunnen.”

Een project tot leven laten komen

“Wat ik mooi vind, is dat niet ieder project hetzelfde is. Je hebt veel vrijheid in je werk en  je kan zelf bepalen hoe jij de case voorbereidt. Daarnaast werk je aan grote projecten en is het gaaf om te zien hoe een project tot leven komt. Dat je later op bezoek gaat bij een project en ziet dat het helemaal gaat zoals jij van te voren bedacht had. Ook het schakelen met uitvoerders, monteurs en collega engineers vind ik erg interessant, omdat ik weer van hun kennis en ervaring kan leren. De energietransitie doen we echt samen.”

"In elke situatie moet jij op zoek naar de juiste oplossing"

Earvin, Engineer

Schakelen in elke situatie

“Mijn werkdag begint vaak met een kopje koffie en vervolgens neem ik mijn mail door of er nog belangrijke informatie binnen is gekomen die ik kan verwerken voor mijn lopende projecten. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle belangrijke zaken geregeld zijn bijvoorbeeld: kadaster, klic, bodemonderzoek, eventuele vergunningen en ga zo maar door.”

Werken als engineer

“Als engineer kom je tijdens je projecten verschillende situaties tegen die je moet oplossen. Per project is dat weer anders. Denk aan situaties waar je een stuk grond moet aankopen voor het plaatsen van een MSR-kast (middenspanningsruimte), grondruil met klanten. Of een gebied waar gegraven moet worden met zwaar vervuilde grond, kabels en leidingen die op percelen van klanten liggen en waar wij bij moeten. Of juist klanten die niet op onze werkzaamheden zitten te wachten. In elke situatie moet jij schakelen met de juiste mensen en op zoek naar de oplossing. Dat maakt het werk juist leuk. Niet iedere case is hetzelfde. Soms krijg je een project en denk je ‘oh dat kan zo of wellicht zo’, en dat lukt dan. Maar soms kom je op locatie en blijkt dat het helemaal niet kan op de manier zoals je had bedacht en moet je terug naar de tekentafel.”

Reden #16: doorgroeimogelijkheden

“Ik ben eerst 3 jaar werkzaam geweest bij de afdeling kleinverbruik. Daar was ik vooral bezig met het werk aan huisaansluitingen. Ik wilde graag de vervolgstap maken naar engineer en daar werd ik volop in ondersteund. Binnen Alliander heb je veel mogelijkheden om door te groeien en dat wordt ook zeker gemotiveerd!”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Evelien
Vraag het via WhatsApp

Meer redenen om te werken bij Alliander

28 juli 2021 Testimonial

“Ik zorg dat iedereen veilig kan werken”

Uitvoerder Martijn Snijders is pas sinds begin dit jaar in dienst bij Liander, maar hij…
Lees verder
16 juni 2022 Testimonial

Chad-Joel en de toenemende vraag naar energie

“Hoogspanning is een belangrijk vakgebied voor de toekomst van Nederland. Wij helpen met digitalisering bij…
Lees verder
16 oktober 2020 Testimonial

Samenwerken voor het maatschappelijk belang

Als engineer werkt Eren aan de voorbereiding en begeleiding van complexe elektraprojecten.
Lees verder