“Er wordt rekening gehouden met hoe ik me voel

Waylon Goeman - Gaslekzoeker

Gewapend met een tablet, verfbus en zijn 'hunter' is Waylon Goeman (31) dag in, dag uit op zoek naar lekkages in de gasleidingen. Na een tijdje werkloos te zijn geweest kwam hij via ons participatietraject bij Liander in dienst als Bovengrondse Gaslekzoeker. “Hier krijg ik ruimte om te groeien.”

BAB indicatie

“Ik heb een BAB indicatie”, vertelt Waylon. BAB betekent indicatie banenafspraak, waar de gemeente je aan een baan helpt als het vanwege ziekte, een handicap of vanwege een andere reden niet lukt om het minimumloon te verdienen.

“Ik heb in het verleden moeite gehad met het behouden van een baan”, gaat Waylon verder. “Ik heb veel duidelijkheid nodig bij werkzaamheden. Daarnaast heb ik vaak ook iets meer tijd nodig dan anderen bij het inwerken. Veel bedrijven snappen dit niet goed, waardoor ik nooit goed mee kwam in het team. Toen ik uiteindelijk mijn BAB indicatie kreeg, kwam ik via de gemeente in het participatietraject van Liander terecht. Er was behoefte aan gaslekzoekers, maar die functie was er officieel nog niet. Ik ben de eerste die dit beroep bij Liander mocht uitoefenen.”

Ik heb veel duidelijkheid nodig

Waylon, Gaslekzoeker

Hunter

“Ik zoek lekkages in gasleidingen. Ik ga ’s ochtends op pad met een sleepmat, een tablet en de ‘hunter’, het apparaat dat de daadwerkelijke leiding meet en ga dan huis voor huis, leiding voor leiding langs om te kijken of er geen lekkages zijn.”

Doorgroeien naar monteur

“Mijn werkdagen zijn vooral gevuld met veel lopen in de buitenlucht. Ik loop verschillende wijken door en ben zo de hele dag onderweg. Op mijn tablet hou ik bij waar ik geweest ben en welke gebieden er nog moeten worden gecheckt. Als ik een lek tegenkom, geef ik deze direct door aan mijn collega’s en markeer ik de plek door een baksteen om te draaien en hier een gele verfstip op te spuiten. Aan mijn collega’s geef ik door of het om een kritieke lek gaat dat direct gerepareerd moet worden, of dat het lek meegenomen moet worden op de planning. Met heel veel regen of extreem slecht weer, werk ik niet buiten. Dan ga ik bijvoorbeeld mee met een monteur om te assisteren tijdens de werkzaamheden. Ik ben zelf ook een opleiding aan het volgen, zodat ik door kan groeien naar monteur.”

Ruimte om te groeien

“Liander is een goed bedrijf om te werken en geeft mij de ruimte om te groeien. Er wordt rekening gehouden met hoe ik me voel en wat ik nodig heb om mijn baan goed te kunnen doen. Dat is, gezien mij arbeidsverleden, echt heel fijn.”

Zij vonden een baan bij Alliander

21 mei 2021 Testimonial

“Positief blijven heeft mij aan een baan geholpen”

Joyce was nog maar 22 toen haar leven ineens tot stilstand kwam. Bij haar werd…
Lees verder
9 februari 2021 Testimonial

"Ik bewijs dat studeren tijdloos is"

Dat studeren tijdloos is bewijst de 54 jarige Linda Noordwijk. Deze maand rondde zij haar…
Lees verder
30 september 2020 Testimonial

Geen dag is hetzelfde, dat vind ik leuk

Als gasmonteur is Nick verantwoordelijk voor het onderhouden van gasstations en het aanleggen van netten.…
Lees verder

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Natascha.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp