“Ik begin al een echte technicus te worden”

Krijn van Woesink - Operationeel Network Trainee

Werken en leren in één. Na twee verkeerde studiekeuzes koos Krijn van Woesik (22) voor het Operationeel Network Programma (ONP). En dat terwijl hij vroeger zei nooit in de techniek in te willen.

“Ik twijfelde erg over mijn studierichting. Ik heb hiervoor eerst nog twee andere studies gevolgd, waaronder verpleegkunde, maar ik wist al snel dat ik hierin niet verder wilde. Ik heb wiskunde en natuurkunde altijd al interessant gevonden, maar nooit de ambitie gehad om in de techniek te gaan werken. Dit kwam mede doordat mijn vader dit als werk deed en als kind wil je vaak een andere richting op dan je ouders.”

De doorslag om zich aan te melden voor het ONP traject werd gegeven door Krijns jongere broer. “Mijn broertje deed dit traject al een jaar eerder. Hij gaf aan dat het echt een heel leuk werk- en leertraject is waar je geld kan verdienen en daarnaast je studie kan afronden. Mede ook door alles wat voor je geregeld wordt, maakt dat het een toegankelijke keuze wordt. Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder in het traject en begin ik stiekem toch wel een echte technicus te worden.”

Het ONP is een combinatie van werken en leren, waarbij trainees vier dagen werken en één dag per week naar school gaan. Na twee jaar hebben de trainees een Associate degree Elektrotechniek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen behaald. Vervolgens kunnen ze direct aan de slag binnen Alliander of er voor kiezen door te leren voor hun bachelor. Ook dat is een tweejarig programma van werken en leren.

“Onze studie wordt betaald en we krijgen een salaris en verder wordt bijna alles geregeld door Alliander. Op school krijgen wij les in elektrotechniek en wat we leren kunnen we meteen toepassen in de praktijk. Andersom werkt het ook heel fijn. Als we op school ergens tegenaan lopen kunnen we daar meteen over sparren met collega’s in het werkveld”, aldus Krijn.

“Ik zou dit traject zeker aanraden, omdat je geld verdient terwijl je studeert. Daarnaast is de begeleiding bij Alliander echt super geregeld en is de sfeer onderling ook heel goed. Met een aantal uit mijn jaar ben ik erg goede vrienden geworden.”

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Annalyn.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Meld je aan vóór 1 mei 2021