Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

Jan, technicus lijnen uitvoering bij Qirion

Jan - Technicus lijnen uitvoering

Jan werkt al 39 jaar bij Alliander. Hij werkte daarvoor in een papierfabriek, maar is een echt buitenmens en wilde dus graag weer een baan in de buitenlucht.

Hallo buitendienst!

Een baan de buitenlucht vond hij in de buitendienst bij Qirion bij de hoogspanningsaanleg en onderhoud aan hoogspanningscomponenten.

‘In je eentje kun je niks’.

Jan

Dat is ook meteen wat Jan zo mooi vindt aan dit werk. Samen met collega’s werken aan projecten in het hele land en direct ook resultaat zien van je werk. ‘Er was een grote storing in Zaltbommel, waar we met 60 man drie dagen hard gewerkt hadden om dit veilig op te lossen.’ Dan is het heel mooi om te zien hoe je dit samen veilig realiseert en de mensen weer kan voorzien van stroom.’

Het mooiste project

Het mooiste project waar Jan aan gewerkt heeft is de 150kv verbinding Born Maasbracht. Hierin kwamen alle facetten in bovengrondse hoogspanningsverbindingen aan de orde. Van amoveren van de masten en de geleiders tot het opnieuw opbouwen van de hoogspanningsmasten en draadtrekken van de nieuwe geleiders. Dit dan door buiten en industriële gebieden. Veiligheid is ook hier een heel groot onderdeel, omdat je lokale, provinciale en snelwegen passeert.

‘Ik ben trots dat ik dit samen met mijn collega’s heb kunnen realiseren’.

Jan