Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

Het tofste project waar ik aan werkte.

Mariël - Teamleider

Dat is niet direct een project waaraan ik zelf heb gewerkt, maar een van de projectmanagers uit mijn team. Ruimte voor de Rivieren heette het. Dit was een project van Rijkswaterstaat dat me altijd is bijgebleven.

Er moesten dijken verlegd worden, wat ook direct impact heeft op kabels en leidingen onder de grond. Die moeten dan ook worden verlegd, wat soms betekent dat we moeten graven in de grond van andere mensen. Door het weiland van een boer of door de achtertuin van mensen. In zo’n project zijn zoveel belanghebbenden, wat het complex maar ook juist interessant maakt.

Als team kom je voor veel uitdagingen te staan, het gaat niet altijd zonder slag of stoot. De projectmanager uit mijn team die het traject begeleidde heeft zó hard gewerkt en er echt alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen. Zo iemand coachen en helpen waar kan, dat is echt heel erg fijn om te doen. Dan kun je zo trots zijn op de mensen uit je team. Ik zit misschien een keer bij wat gesprekken. Maar zo’n projectmanager die keihard werkt om alles voor elkaar te krijgen. Dat is gewoon gaaf.

Binnen Alliander – en ook zeker in mijn domein – is er best een vergadercultuur. Dus ik zit veel in overleg. Maar dat hoort natuurlijk ook bij mijn functie. Een deel van mijn tijd ben ik in gesprek met mijn team. Bila’s met teamleden, coaching.
Dat vind ik ook het leukste om te doen. Daarnaast gaat er ook een groot deel zitten in het vergaderen met bijvoorbeeld ketenpartners, het MT of andere collega’s om de verbinding met de rest van de organisatie te blijven opzoeken.

De rest van de tijd werk ik administratie bij, bereid ik overleggen voor, werk ik acties uit naar aanleiding van vergaderingen en analyseer ik resultaten. En vanuit daar kan ik weer coachen en bijsturen.

Mariel - Teamleider

Ik werk nu dertien jaar bij Alliander. Hiervoor heb ik ook leidinggegeven aan andere, kleinere teams. Zo was ik bijvoorbeeld ook een keer teamleider van een groep trainers. Het is heel leuk om iedere keer weer in een nieuwe functie te kunnen stappen en een stap vooruit te zetten. Alliander steunt ambities echt.

Er wordt eigenlijk ook wel een beetje van je verwacht dat je nadenkt over de toekomst. Wat zou je hierna willen doen? Wat heb je daarvoor nodig? Je hebt een opleidingsbudget en in overleg met je leidinggevenden heb je het over ontwikkeling. Wat heb je nodig om deze functie goed uit te oefenen en waar wil je naartoe groeien?

Wat ik heel erg fijn vind is dat mensen hier openstaan voor netwerkgesprekken. Netwerken is zo belangrijk. Door ook met andere afdelingen te praten krijg je een veel beter beeld van wat je volgende stap zou kunnen zijn. En het gebeurt ook andersom. Mensen vragen ook aan mij: ‘mag ik een keer komen kletsen en meekijken?’ Die open sfeer is heel prettig. Ook binnen mijn team vertellen mensen me welke ambities ze hebben, ook als ze buiten het team of business onderdeel gaan solliciteren vragen ze om advies. Mijn doel is altijd om mensen in hun kracht te zetten, ook als dat betekent dat dat ergens anders is.

Ook zo'n toffe baan als Marïel?

Mariel - Teamleider
Bekijk alle 9 vacatures