Mustafa en Allard

Waar een goede stage toe kan leiden

Mustafa & Allard - Aanbrengprogamma

In 2009 liep Mustafa stage, met Allard als zijn stagebegeleider. "Je eerste werkgever blijft je altijd bij, zeker als je goed begeleid wordt. De start van een vriendschap", gaat Mustafa verder. "We hebben al die jaren contact gehouden."

Inmiddels werkt Mustafa alweer 11 jaar bij Alliander. Met veel plezier. “Het is een mooi bedrijf, met een positieve sfeer én fijne collega’s. Je hebt de vrijheid om trainingen te doen en jezelf te ontplooien. Ik ben trots op het feit dat we het gewoon doen, als de politiek nog iets moet besluiten staan wij al in de startblokken.” En dat wordt nu ook door Allard beaamd. Want doordat Allard en Mustafa elkaar regelmatig spraken, wist Mustafa dat Allard om zich heen aan het kijken was. Zo kon Mustafa aandragen als sollicitant.

"Dat was voor mij het moment om mijn chapter lead te bellen en aan te geven dat ik iemand kende die goed bij ons zou passen."

Mustafa, Security specialist

Toen er een vacature openstond heeft Mustafa Allard geïnformeerd. En heeft hij zijn gegevens op de site geüpload. “Het balletje ging rollen. Ik heb verschillende gesprekken gehad en inmiddels werk ik alweer een paar maanden met heel veel plezier bij Alliander”, vertelt Allard enthousiast. Mustafa gaat verder: “Ik ken Allard heel goed. Hij is collegiaal en als hij een klus in ‘zijn mik krijgt’ dan doet hij dat gewoon. Hij heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kan zichzelf iets snel eigen maken. Zeker binnen de elektrotechniek, waar hij echt alles vanaf weet. Als allround collega past hij gewoon supergoed in het team.”

“Ik heb ook al iemand uit mijn netwerk op het oog die bij Alliander past. Ik heb het er al met mijn chapter lead over gehad en hij komt binnenkort op gesprek”, vertelt Allard. “En de bonus is mooi meegenomen”, grapt Mustafa.

Dé tip van Allard en Mustafa

“Benadruk de vrijheid en ook de secundaire arbeidsvoorwaarden naar je netwerk, daar zijn we echt uniek in.”

Weet jij iemand die onderdeel moet worden van Alliander? Meld jouw kandidaat nu aan!

Slide 1 of 0