Werkervaring én een diploma in twee jaar

Nijs Boelens - Operationeel Network Trainee

Zelfstandig het energienet uitbreiden. Nijs Boelens (18) heeft nog niet zo lang geleden zijn havodiploma gehaald en werkt nu al mee aan de energietransitie. Dankzij een tip van opa!

Mijn opa zag een vacature voor het Operationeel Network Programma (ONP) in de krant. Hij heeft vroeger ook bij Liander gewerkt, toen het nog een andere naam had, en hij zei dat het een super werkgever was. Ik heb me meteen aangemeld.”

Nijs is een van de Operationeel Network Trainees. Binnen twee jaar worden de trainees opgeleid tot technische specialisten. Na twee jaar hebben de trainees een Associate degree Elektrotechniek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen behaald. Vervolgens kunnen ze direct aan de slag binnen Alliander of er voor kiezen door te leren voor hun bachelor. Ook dat is een tweejarig traject van werken en leren.

“Je doet twee jaar werkervaring op en haalt meteen je papiertje”, vertelt Nijs. “Echt een supercombi”

“Ik ben meteen na de havo ingestroomd. Ideaal voor als je niet meer vier jaar in de schoolbanken wilt zitten, maar wel wilt leren. Daarnaast krijg je een maandsalaris én heb je dus achteraf geen studieschuld. Dat vond ik heel fijn.”

Binnen twee jaar wil ik mijn associate degree halen en daarna door te leren voor mijn bachelor. Dan wil ik aan de slag als engineer en vervolgens doorgroeien naar hogere functies zoals teamleider of projectmanager. Maar er zijn binnen Alliander onwijs veel functies die je kunt uitoefenen. Ook met dit traject kun je vele kanten op. Er past dus altijd wel een functie bij jou.”

Je doet twee jaar werkervaring op en haalt meteen je papiertje

Nijs Boelens, Operationeel Network Trainee

Het leukste vindt Nijs dat hij zelfstandig het laagspanningsnet mag uitbreiden. “Ik maak met mijn werk ook echt impact op de energietransitie. Die is nu misschien nog niet heel groot, maar ik kan hier zeker aan bijdragen. Ik zou het iedereen die een beetje interesse heeft in de techniek aanraden om dit traject te gaan doen.”

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Annalyn.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Meld je aan vóór 1 mei 2021