Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

De leukste baan van je leven!

Werk je bij Alliander in de uitvoering? Dan hoef je je geen dag te vervelen. Onze uitvoerders, monteurs, werkvoorbereiders en andere technici komen direct in actie als er ergens een storing is. Zo zorgen zij ervoor dat bedrijven blijven draaien en gezinnen elke dag een warme douche hebben.
Bekijk alle 99 vacatures

Technici bij Alliander

Als groot Nederlands netwerkbedrijf zorgen we ervoor dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Dat betekent dat we ons netwerk onderhouden, vernieuwen en storingen zo snel mogelijk oplossen zodat onze klanten weer licht hebben en er warm bij zitten. Onze technici spelen hierin een belangrijke rol.

Werken als monteur bij Alliander

Monteur bij Alliander

Vanuit hun eigen bus, hun mobiele werkplek, staan ze in de regio altijd paraat. Als monteur ben je bij Alliander verantwoordelijk voor het vakkundig en veilig uitvoeren van werkzaamheden aan het energienetwerk.

Op de klus werk je samen met collega-monteurs, aannemers en soms met collega’s van kantoor. Natuurlijk heb je ook een teamleider die er voor je is.

Ben je nog geen ervaren monteur? Dan krijg je van ons een begeleider/leermeester die je de fijne kneepjes van het vak leert.

De werkzaamheden

De werkzaamheden zijn afwisselend en je bent altijd lekker in de buitenlucht. Projecten die onze monteurs uitvoeren zijn bijvoorbeeld: het onderhouden van laag- en middenspanningsstations en –netten, het veilig vrij schakelen van delen van het energienet, het aanleggen en inrichten van nieuwe installaties in distributiestations, op veilige en snelle wijze storingen oplossen bij de klant, storingen oplossen in de laag- en middenspanningsnetten en transformatorstations.

Zoals je ziet superbelangrijk en afwisselend werk.

Blijf jezelf ontwikkelen

Bij Alliander werken ervaren monteurs maar ook zonder ervaring, maar mét een technische opleiding of affiniteit kun je prima bij ons terecht.

We leiden je op tot volwaardig monteur, trouwens ook als je ervaring hebt kun je je bij Alliander volop blijven ontwikkelen!

Ga naar opleidingsmogelijkheden
Testimonial
Wat doet een bij Liander?
Simone de Peuter, monteur in opleiding bij Liander

Engineer bij Alliander

Werken als engineer

Welkom aan de tekentafel! Vanaf de calculatie tot de (technische) afronding van een project of klus zijn onze engineers verantwoordelijk voor de veiligheid, de voortgang, de kosten én de kwaliteit. Onze engineers kennen onze energienetten van binnen en van buiten. Ze ontwerpen nieuwe installaties en zorgen ervoor dat deze naadloos passen in de infrastructuur.

Voor elk knelpunt in het net zoekt de engineer – samen met onze leveranciers – naar een innovatieve oplossing met de beste materiaalspecificaties. Dit doen ze zowel in de midden- en hoogspanning of hoge en lage gasdruk. Samen met een team zorgen de engineers ervoor dat ons net altijd beschikbaar is.

Projecten

Het leuke is dat de engineers natuurlijk altijd ter plekke kunnen gaan kijken of het ontwerp past. Zo werken onze engineers en de collega’s buiten samen aan ons energienet.

Voorbeelden van projecten waar onze engineers aan werken zijn: reconstructie van kabels en leidingen als gevolg van projecten op initiatief van bijvoorbeeld provincie en hoogheemraadschap, de aanleg van kabels en leidingen om het bestaande netwerk te verbeteren en aansluitingen voor grootverbruik aansluitingen zoals datacenters, windmolenparken, zonneweides en elektrisch vervoer.

Blijf jezelf ontwikkelen

Natuurlijk ben je nooit uitgeleerd dus hebben we volop keuze in trainingen en opleidingen. Je krijgt alle ruimte om je technische kennis up-to-date te houden. Met een eigen opleidingscentrum met volop keuze in trainingen en opleidingen kun je alle kanten op.

Ga naar opleidingsmogelijkheden

Projectmanagers

Onze projectmanagers halen alles uit de kast met één doel: projecten slim en op tijd afronden! Als projectmanager geef je sturing aan de technische projecten van Alliander. Die zijn heel divers. Of het nu gaat over de aansluiting van een woonwijk op het energienet of over de doorontwikkeling van de slimme meter; je brengt de risico’s in kaart en zorgt ervoor dat projecten binnen de tijd en het budget worden gerealiseerd.

Natuurlijk sta je volop in contact met opdrachtgevers, engineers en de mannen en vrouwen van de uitvoering. De projectmanagers halen alle methoden en technieken uit de kast om het projectteam te motiveren.

 

Samen met een team werken aan de energietransitie!

Consultant

Breng de energiemarkt verder! De energiemarkt verandert razendsnel. De energietransitie is in volle gang, de netten zijn op sommige plekken overvol en de vraag naar energie wordt steeds groter. Energievormen veranderen en we moeten op zoek naar slimme innovaties om voorop te blijven lopen. Daarom heeft Alliander behoefte aan technisch advies op strategisch niveau.

Als consultant zoek je naar technische oplossingen voor nieuwe energievraagstukken. Je zet visie om in praktische toepassingen en gaat hierover in gesprek met leveranciers en opdrachtgevers. Jouw kennis van techniek, de energiebranche en Alliander kun je morgen al toepassen.

Wat voor projecten kun je bijvoorbeeld aan denken? Bedenk hoe een boerenbedrijf energie kan besparen. Bedenk een innovatie om een smart grid aan ons bestaande net te koppelen? Bij Alliander werk je mee in topprojecten waarbij jouw advies goud waard kan zijn.

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Wouter.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Natuurlijk ben je nooit uitgeleerd! Bekijk onze trainingen en opleidingen.