Ramadan benefiet iftar: een avond van bezinning en samen zijn

18 april 2023

Veel van onze collega’s vasten tijdens de ramadan. Daarom organiseerde ons culturele medewerkersnetwerk afgelopen woensdagavond een benefiet Iftar. Een avond van verbinding, betrokkenheid en mooie gesprekken.

Ramadan

De ramadan is een tijd van bezinning en samenzijn, en het is een geweldige gelegenheid om de banden te versterken en de gemeenschappelijke waarden te vieren. Bijzonder om als collega’s de iftar-maaltijd te delen.  Een van de mooie boodschappen van de ramadan is het helpen van de mensen die het nodig hebben. Daarom hebben we het dit jaar vanuit Alliander een ‘Benefiet’ iftar van gemaakt. Op deze avond hebben we geld ingezameld om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen.

De iftar

De avond begon met verschillende ramadanvlogs die collega’s tijdens het vasten hebben opgenomen. Ook een aantal niet moslim collega’s hebben een dag mee gevast en deelden hun ervaringen. Vervolgens was er een panelgesprek tussen diverse collega’s over de essentie van de Ramadan en hoe Alliander daarmee omgaat. Een zeer waardevolle toevoeging aan de avond. Daarna was het tijd om het vasten te verbreken en met elkaar aan tafel te gaan. Gedurende het diner lagen er iftar vragenkaarten, zodat collega’s elkaar op een andere manier konden leren kennen. De reacties van collega’s waren mooi en soms ook emotioneel. Zo gaf een collega aan zich best eenzaam te voelen tijdens de ramadan, omdat zijn familie niet in Nederland woont. Door met collega’s een iftar maaltijd te delen, voelde hij de saamhorigheid die centraal staat in deze maand.

Voor iedereen met iedereen

Het was een geslaagde avond waarin er duidelijk gevoel van verbondenheid en betrokkenheid heerste onder de aanwezigen. Binnen Alliander vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, je gewaardeerd en veilig voelt. Want de energie van de toekomst willen we maken voor iedereen en met iedereen.

 

Benieuwd naar een impressie van de avond? Kijk snel de video

Kom ook werken bij Alliander

5 juni 2023 Testimonial

Projectmanager Daniëlle: “de dingen die niet volgens planning gaan, maken het werk leuk”

3 jaar geleden kwam ze bij Liander werken als engineer. Nu is Daniëlle Feldkamp-Homborg projectmanager…
Lees verder
5 juni 2023 Testimonial

Engineer Eline: "Elke keer wanneer ik denk dat een case simpel is, komt er wat onverwachts"

Contact met klanten over de problemen in hun buurt, met de monteurs die haar voorbereide…
Lees verder
2 juni 2023 Nieuws

Baas van morgen: CEO voor één dag

Alliander heeft een nieuwe CEO. Nouja, voor één dag. Gisteren stond Alliander CEO Maarten Otto…
Lees verder