Werken als uitvoerder: mogelijkheden, uitdaging en vrijheid

Peter - Uitvoerder

De afwisseling van de werkzaamheden in combinatie met de vele vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. Dat zijn dé redenen voor Peter van der Meulen om te werken als uitvoerder in de laag- en middenspanning.

Uitvoerder vs. werkverantwoordelijke

“De functie uitvoerder is breed. Je bent niet alleen uitvoerder, maar ook werkverantwoordelijke. Beide functies kunnen elkaar wel eens bijten. Als uitvoerder zorg je dat het werk zo snel, goedkoop én efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd en als werkverantwoordelijke zorg je voor de veiligheid en dat de werkzaamheden volgens de richtlijnen worden uitgevoerd. Als uitvoerder ben je betrokken bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van een project. Daarnaast heb je nog een uitgebreid team om je heen van engineers, projectcoördinator, projectmanagers en teamleiders, die elk verantwoordelijk zijn voor een bepaalde regio. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de regio Friesland Noordoostpolder NoordWest.”

Met je voeten in de blubber

“Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Ik kan de hele dag buiten zijn, binnen op kantoor of een combinatie van die twee. Ik heb een aantal eigen projecten op mijn naam staan. Hiervoor maak ik o.a. werkplannen en bereid ik het werk op locatie voor. Daarnaast kom je van alles tegen tijdens het werk. Contact met klanten, onderaannemers en eigen collega’s. Je werkt op mooie nieuwe locaties, maar staat ook met je voeten in de blubber. Zo werk je het ene moment midden in een drukke stad en het volgende moment sta je tussen de schapen.”

Reden #19: werk met maatschappelijke impact

“Wat het werk als uitvoerder uniek maakt is dat je verantwoordelijk bent in het voorzien van de faciliteiten die nodig zijn om het dagelijks leven draaiende te houden. Want waar zijn we tegenwoordig nog zonder elektriciteit? En dan hebben we momenteel nog de energietransitie waarvoor het net geheel anders moet worden ingericht. Dat is een enorm mooie uitdaging, waar we de komende jaren nog heel druk mee zijn.”

opleiding uitvoerder

Reden #32 betaalde opleidingen

“Ik ben vorig jaar bij Alliander terecht gekomen via een zij-instroomtraject. Ik had wel een technische achtergrond, maar werkte in een andere branche. Je wordt in alles begeleid en er is tijd om het vak goed te leren. Mijn klas is hier enorm warm ontvangen en ik kwam terecht in een mooi team waar ik me gelijk thuis voelde. Alliander is een prachtig bedrijf om voor te werken met vele mogelijkheden, uitdagingen en vrijheid. Hier was ik al een paar jaar naar op zoek en dat heb ik als uitvoerder gevonden!”

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Jeroen
Vraag het via WhatsApp

Meer redenen om te werken bij Alliander

Man met kaart aan het werk
18 juli 2022 Testimonial

"Ik vind het mooi dat ieder project anders is"

Werken aan grote projecten, schakelen met partners, klanten en collega’s en zien hoe jouw project…
Lees verder
Projectmanager aan het werk voor Liander
4 januari 2022 Testimonial

Werken in eigen regio als projectmanager

Als Projectmanager is Janne Gommers in Nijmegen verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van alle…
Lees verder
Liander monteur aan het werk
1 december 2021 Testimonial

Werken als elektromonteur bij Alliander

Oualid Boejra (25) werkt als elektromonteur in Amsterdam. “Vaak zijn mensen heel dankbaar"
Lees verder