Projectmanager aan het werk voor Liander

Werken in eigen regio als projectmanager

Janne Gommers - Projectmanager

Als Projectmanager is Janne Gommers in Nijmegen verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van alle nieuwe groot verbruikaansluitingen. “Hoe beter de voorbereiding van een project, hoe soepeler de uitvoering.”

“Bij een groot verbruikaansluiting moet je denken aan bedrijven, winkels of grote appartementencomplexen. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor een stukje netverbetering. Ik onderhoud het klantcontact, stuur op tijdigheid en kosten en onderhoud het contact met verschillende partijen, zoals de aannemer of gemeente. Daarnaast werk ik nauw samen met de engineers om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Je doet het echt samen

“Ik start mijn werkdag vaak met het beantwoorden van mails en uitzetten van acties. Ik heb een aantal vaste meetings waar ik bij aanwezig ben en daarnaast veel project specifieke meetings. Ik schakel veel met mijn collega engineers en uitvoerders en daarnaast heb ik natuurlijk contact met klanten. Daarnaast stuur ik op tijdigheid door middel van verschillende rapportages en het doorlopen van stappen in het systeem, zoals het goedkeuren van kosten en de administratieve afhandeling van een project. Tussendoor ga ik naar buiten om een projectlocatie te bezoeken of ga ik langs bij een project in uitvoer.”

“De afwisseling van achter mijn laptop sturen op projecten, naar locatie gaan of uitdagingen in de uitvoer aan te pakken, vind ik erg fijn. Het werk is zeer afwisselend, ik heb veel vrijheid en flexibiliteit en je werkt samen toe naar een tastbaar product. Daarnaast werk ik met een team wat zich steeds verder ontwikkelt. Die samenwerking maakt het werk leuk. Je doet het echt samen.”

Ik houd van de afwisseling in het werk, het schakelen met veel partijen en de brandjes blussen waar nodig

Janne, Projectmanager

Brandjes blussen

“Als projectmanager heb je veel projecten tegelijkertijd die je moet managen. Dat is soms best een uitdaging. Je moet zorgen dat de stappen in de verschillende projectfase goed en tijdig worden doorlopen om later niet voor verassingen komen te staan. Daarnaast kampen we in de technische sector met schaarste van materialen en personeel wat er voor zorgt dat je snel moet schakelen en soms creatief moet zijn. Ik houd van de afwisseling in het werk, het schakelen met veel partijen en de brandjes blussen waar nodig. Dit geeft een dynamiek waardoor ik steeds geprikkeld word. Daarnaast ben je als projectmanager eindverantwoordelijk voor een project wat je ook een bepaalde vrijheid geeft om invulling te geven aan het werk.”

Op de fiets naar projecten

“Ik werk en woon in Nijmegen. Hierdoor kan ik vaak op de fiets naar mijn projecten. Een van de mooiste projecten vond ik een groot verbruik aansluiting realiseren voor een nieuwe autogarage. Er zat veel druk op vanwege de oplevering van het gebouw, maar op werkelijk alle mogelijke vlakken hadden we tegenslagen en kwamen we voor verassingen te staan. In dit project is heel veel tijd en energie gaan zitten, maar we hebben de klant wél op tijd kunnen aansluiten. Dat geeft een goed gevoel.”

Maatschappelijke impact

“Ik heb geen achtergrond in de techniek, maar juist in bedrijfskunde. Na een aantal jaren in de consultancy wilde ik graag deel uitmaken van een bedrijf dat waarde toevoegt aan de maatschappij. Zo ben ik anderhalf jaar geleden bij Liander terecht gekomen. Binnen Liander krijg je echt de mogelijkheid je te ontwikkelen en kan je binnen de organisatie doorgroeien. Daarnaast vind ik het echt een groot pluspunt dat ik in mijn eigen regio werkzaam ben en dus weinig tijd kwijt ben aan reizen.”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Evelien
Vraag het via WhatsApp

Meer lezen over werken bij Alliander

26 februari 2024 Testimonial

Praktijktrainer Ralph leert zijn leerlingen alles over elektrotechniek

Goed opgeleide monteurs zijn dan ook onmisbaar voor de energietransitie. Praktijktrainer Ralph zet zich iedere…
Lees verder
14 februari 2024 Testimonial

Van bloemen naar elektriciteitskabels: Linda laat zich omscholen tot elektromonteur

Van bloemen naar elektriciteitskabels. Linda werkte vijftien jaar lang in de supermarkt op de bloemenafdeling.…
Lees verder
12 januari 2024 Testimonial

Werken als uitvoerder gas en werkverantwoordelijke in opleiding

Na 14 jaar bij een aannemer gewerkt te hebben, vond Leon het tijd om iets…
Lees verder