”Alliander kijkt breder dan hokjes

Glenn - Werkvoorbereider

Vroeger assembleerde hij lasers voor optische telecommunicatie en op zijn 28ste liet hij zich omscholen tot IT’er. Een zwaar auto-ongeluk zorgde ervoor dat Glenn zijn carrière wederom over een andere boeg gooide. Nu werkt hij nu als werkvoorbereider bij Liander. “In dit werk moet je eerlijk en rechtvaardig kunnen handelen.”

Goed en veilig werk

“Als werkvoorbereider zoek ik alles voor een klus uit. Zodat de uitvoerder of aannemer zijn werk goed en veilig kan uitvoeren. Dit verschilt van demontageklussen voor elektra en gas tot nieuwe aansluitingen voor huizen of bedrijven. Ik zorg dat de bodemonderzoeken uitgevoerd worden, er werktekeningen worden gemaakt, er goed contact is met de klant en dat de vergunningen op orde zijn. Daarin moet ik soms ook bemiddelen tussen verschillende partijen.”

Het auto-ongeluk

“Ik werk inmiddels 1,5 jaar bij Liander. Mijn achtergrond kun je niet standaard noemen. Ik heb de LTS afgerond en ben gaan werken als cleanroom operator. Hier maakte ik lasers voor optische telecommunicatie. Op mijn 28e besloot ik weer naar school gegaan. Ik heb mijn Bachelor Computerkunde gehaald en daarna een Master Business Administration. Net voor mijn afstuderen kreeg ik een heel zwaar auto-ongeluk. Hierbij zijn mijn beide benen geplet. Ik heb in totaal 10 jaar gerevalideerd en ben op het punt geweest dat ik weer redelijk kon lopen. Helaas heb ik een infectie in mijn rechterbeen gekregen, waardoor deze geamputeerd moest worden. Nu gebruik ik een rolstoel, maar hulpbehoevend ben ik niet. Het is erg zwaar geweest, maar ik heb er mee leren leven. Ik woon alleen en kan alles zelf. Toch blijft mijn gezondheid altijd een heikel punt. Ik slik nog dagelijks pijnmedicatie en er zitten zeker ook zware dagen tussen.”

Doelgroepenregister

“Tijdens mijn revalidatieproces heb ik vrijwilligerswerk gedaan met ouderen. Ik leerde hen omgaan met computers. Na mijn revalidatie ben ik aan de slag gegaan bij een start up bedrijf waar ik van alles deed. Administratief werk, klantcontact, marketing. Ik deed het allemaal. Ik stond ingeschreven via het UWV in het doelgroepenregister, want ik wilde graag weer meer uren gaan werken. Mijn voelsprieten stonden uit, maar ik merkte toch dat ik onderaan bungelde op de arbeidsmarkt. Toen werd ik gebeld via het UWV en ik zei: “laten we afspreken, kijken wat er mogelijk is”. Uiteindelijk ben ik in gesprek gekomen met Liander en die hadden een functie beschikbaar met meer uren. Ik heb aangegeven hoe ik in elkaar zit, wat mijn situatie is, wat mijn ambities zijn. En ik kon aan de slag. Daar was ik onwijs blij mee, want ik wilde graag weer écht aan het werk. Echt bijdragen. Dat kan hier met de energietransitie. Daar haal ik voldoening uit. Je draagt bij aan de samenleving. Er moet nog zóveel gebeuren. De markt verandert, het is een dynamische omgeving met veel uitdagingen. Denk aan het materiaal tekort en het personeel tekort.”

“Ik ben echt van mening dat iedereen op zijn kwaliteiten beoordeeld zou moeten worden. Ik heb mijn draai weer gevonden, maar ik denk dat er nog veel mensen thuiszitten die in de put zitten. En denken ‘het gaat mij toch niet lukken’.”

Eerlijk en rechtvaardig

“Als werkvoorbereider moet je technisch zijn, maar ook praktisch. Ik ben heel praktisch ingesteld. ‘Oké, ik moet van A naar B. Hoe ga ik dit doen?’ Er is veel hectiek en je moet door kunnen zetten. De klus moet worden geklaard en dat gaat niet altijd even makkelijk. Je moet vaak concessies maken met partijen die erbij betrokken zijn. Dan moet je op je strepen kunnen staan, maar wel mensen eerlijk en rechtvaardig behandelen. Dat vind ik heel belangrijk. In goed overleg verschillen kunnen oplossen. Dat vind ik echt leuk om te doen. Dit werk moet je niet doen als je geen mensenmens bent. Het team waarin ik werk is heel leuk. We zijn een groot team met veel verschillende mensen in verschillende leeftijdsfases. Alliander kijkt breder dan hokjes. Dat zie je in mijn team en dat spreekt mij aan. Ik werk veel samen met mijn collega’s, want in dit vak ben je ook afhankelijk van elkaar. En daarom smeed je ook een goede band. We gaan regelmatig wat met elkaar doen. Boerengolf bijvoorbeeld, een pub quiz, of we spelen “de Alleskunner”. We hebben duidelijke afspraken over wat ze van me kunnen verwachten. Zo begin ik graag vroeg omdat ik aan het eind van de dag wat minder scherp ben door mijn medicatie. Collega’s gaan er ook natuurlijk mee om. Ik heb tegen hen gezegd dat ze mij niet speciaal hoeven te behandelen. Als ze iets voor me kunnen doen, dan doen ze dat. Maar ik kan veel zelf. Ons kantoor in Duiven is ook goed rolstoeltoegankelijk. Alleen het tapijt is soms wat lastig rollen.”

Reden #80: flexibel je werkdag indelen

“Ik zou Alliander zeker aanraden als werkgever. Het is een flexibele werkgever, maar heeft ook duidelijke structuur en regels. Als je een keer een uurtje wil switchen, is dat mogelijk. Je hoeft niet in te klokken. Zolang je je uren maar maakt en je werk goed doet is er veel mogelijk. Ook krijg je veel vrije dagen. Die gebruik ik bijvoorbeeld om vaker een lekker lang weekend te plannen.”

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Marielle
Vraag het via WhatsApp

Meer participatiebanen bij Alliander

5 augustus 2021 Testimonial

“Er wordt rekening gehouden met hoe ik me voel”

Gewapend met een tablet, verfbus en zijn 'hunter' is Waylon Goeman (31) dag in, dag…
Lees verder
21 mei 2021 Testimonial

“Positief blijven heeft mij aan een baan geholpen”

Joyce was nog maar 22 toen haar leven ineens tot stilstand kwam. Bij haar werd…
Lees verder
Samenwerking Scalabor en Alliander
21 april 2022 Nieuws

Alliander biedt mensen met arbeidsbeperking in de bijstand een kans

In samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt Alliander een werk-leer traject aan voor mensen met een…
Lees verder