omscholing scrummaster

“Anderen helpen met hun doelen en resultaten vind ik het leukste”

Djuri Wien - Scrum master

Hou jij van coachen, leiden, faciliteren en mentoring? Dat heb jij een goede reden om te kiezen voor een baan als scrum master bij Alliander. Djuri Wien maakte 2,5 jaar geleden de overstap naar deze agile functie. “Anderen helpen in hun doelen, resultaten en behoeftes vind ik het leukste om te doen.”

De beste resultaten behalen

“Als scrum master maak je onderdeel uit van een scrumteam. Dit team werkt in kortcyclische planningen, dat noemen we sprints, aan een product of dienst. Mijn verantwoordelijkheden zijn: het faciliteren van events en het coachen op teamdoelen en individuele doelen. Ik help teams hun doelen duidelijk te stellen, hun planning te bewaken en hiermee de beste resultaten te behalen.”

Twee wekelijkse planningen

“Op dit moment werk ik samen met meerdere teams. Eén daarvan is een team dat op basis van twee wekelijkse planningen een nieuw veiligheidssysteem voor medewerkers van Alliander bouwt. Hier leggen we alles vast over veiligheid. Denk aan audit rapportages, veiligheidsincidenten en externe gebeurtenissen. Het bestaand systeem gaat er helemaal uit en wordt vanaf nul weer opgebouwd.

De dag begint met een stand-up van ongeveer 15 minuten. Hier wordt de voortgang van het project met de teamleden besproken. Daarnaast hebben we refinements, waar we de werkzaamheden zo compact mogelijk maken en bepalen wie wat wanneer kan oppakken. Ook organiseer ik retrospectives, waar we na een korte cyclus als team terugkijken op de opgeleverde werkzaamheden en de samenwerking bespreken.”

Belemmeringen oplossen

“Mijn rol als scrum master is breed. Je bent veel aan het overleggen, bereidt de sessies voor, faciliteert de verschillende overleggen en je lost belemmeringen op waardoor teams of individuen weer verder kunnen.”

agile alliander

Jouw kwaliteiten en competenties

“Scrum master is een rol die zich heel erg richt op de menselijke en organisatorische facetten. Je kan je eigen identiteit hierin kwijt. Jouw kwaliteiten inzetten voor het team. Ik bemoei me niet met de inhoud en ik hoef niet zo nodig de leider te zijn. Maar anderen helpen in het realiseren van hun doelen. Dat is waar ik blij van word.”

Dé reden om te kiezen voor Alliander

“De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor een rol als scrum master bij Alliander is dat ik hele gave dingen kan doen voor de energietransitie, maatschappelijk doeleinden én menselijke behoeftes. Je hebt echt een maatschappelijke bijdrage. Daarnaast kan ik bij Alliander mezelf zijn en mijn vaardigheden en competenties inzetten hoe ik dat wil.”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Chantal
Vraag het via WhatsApp

Meer redenen om te werken bij Alliander

werken als scrummaster
15 augustus 2022 Testimonial

“Ik ben geen standaard scrum master"

Maatschappelijk relevant werk en de vrijheid om je functie in te vullen zoals jij wil.…
Lees verder
Omscholen tot developer
26 januari 2022 Testimonial

Omscholen: van zorgspecialist tot developer

Tien jaar na je studie je laten omscholen tot developer. Loes Immens deed het. En…
Lees verder
developer vacature
15 augustus 2022 Testimonial

"Alliander is een grote IT-werkgever.”

Bouwen aan dingen waar veel mensen gebruik van maken. Dat maakt werken bij Alliander zo…
Lees verder