werken als scrummaster

“Ik ben geen standaard scrum master"

Sharon Jansen - Scrum master

Maatschappelijk relevant werk en de vrijheid om je functie in te vullen zoals jij wil. Dat zijn voor Sharon de belangrijkste redenen om te werken als scrum master en release train engineer bij Alliander.

Sprintje trekken

“Ik leg altijd aan familie en vrienden uit dat als scrum master je je bezig houdt met het proces binnen het team. Daarbij begeleid je het team in een bepaalde manier van werken en speel je in op zaken die er spelen en het werkproces belemmeren. Je helpt het team om in een korte periode zo efficiënt mogelijk te werken en in te schatten wat er in die periode opgeleverd kan worden. Die korte periode heet een ‘sprint’.”

Terugkijken en vooruit plannen

“Op een ‘sprintwisseldag’ starten we de dag met een dagstart. ’s Middags hebben we een retrospective, waar we terugkijken op de samenwerking in de afgelopen weken en we sluiten de dag af met een sprintplanning, waar we de werkzaamheden van de volgende periode in kaart brengen. Als scrum master bereid ik deze sessies voor en kijk ik naar wat er is opgeleverd en wat er open is blijven staan. Vaak kijk ik dan naar eerdere sprints om te zien in hoeverre deze op elkaar lijken of afwijken en wat daar de verklaring voor is.”

Scrabbelen

“Ieder team waarmee je werkt is anders. De groepsdynamiek en de inhoud van het werk is verschillend. Bij ieder team lever je een stuk maatwerk. Natuurlijk zijn er verschillende methodes om als scrum master mee te werken, maar uiteindelijk komt het erop neer hoe je het gebruikt en hoe je inspeelt op de behoefte van het team.

Ik ben geen scrum master die met de scrum guide onder de arm binnen het team opereert. Ik gebruik de scrum guide als uitgangsbasis, maar vind het erg belangrijk om pragmatisch te werk te gaan en mijn team in hun kracht zetten. Ik vind het ook goed werken om juist iets heel anders te doen. Zo neem ik bijvoorbeeld naar een retrospective wel eens een potje scrabble mee en starten we de sessie met woorden leggen die voor jou de afgelopen sprint samenvatten.”

vacature scrummaster

Reden #70: de energietransitie vooruit helpen

“Alliander past bij mij als werkgever, omdat ik het altijd belangrijk heb gevonden om te werken bij een bedrijf dat maatschappelijk relevant is. Energie een zeer actueel onderwerp en dat zal de komende jaren niet veranderen. Ik vind het mooi dat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan de energietransitie.”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Chantal
Vraag het via WhatsApp

Meer redenen om te werken bij Alliander

omscholing scrummaster
15 augustus 2022 Testimonial

“Anderen helpen met hun doelen en resultaten vind ik het leukste”

Hou jij van coachen, leiden, faciliteren en mentoring? Dat is een goede reden om te…
Lees verder
developer vacature
15 augustus 2022 Testimonial

"Alliander is een grote IT-werkgever.”

Bouwen aan dingen waar veel mensen gebruik van maken. Dat maakt werken bij Alliander zo…
Lees verder
Omscholen tot developer
26 januari 2022 Testimonial

Omscholen: van zorgspecialist tot developer

Tien jaar na je studie je laten omscholen tot developer. Loes Immens deed het. En…
Lees verder