Zo is het om weer naar je oude werkgever terug te gaan

Henk & André - Aanbrengprogramma

Op de werkvloer ontstaan mooie vriendschappen. Je ziet elkaar soms wel dagelijks, leert elkaar kennen en je deelt mooie en verdrietige momenten. En ja, dat schept nu eenmaal een band.

Henk en André werkten van 2014 tot 2018 nauw samen bij Alliander. Henk koos er vervolgens voor om bij een adviesbureau aan de slag te gaan. Maar ondanks dat ze niet meer voor dezelfde werkgever werkten, ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Zo spraken ze elkaar nog regelmatig. Toen André tijdens een etentje vertelde dat Alliander op zoek was naar nieuwe, goede collega’s, had hij Henk allang in zijn achterhoofd. Want hij wist hoe fijn ze hadden samenwerkt. En daarom vroeg hij aan Henk of hij niet wilde terugkomen.

“Hij zei dit op een goed moment. Ik had het prima naar mijn zin bij mijn toenmalige werkgever, maar ik kwam niet echt meer vooruit”, vertelt Henk. “Ik kende Alliander natuurlijk al goed en ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Dat vergeet je niet.”  Dit was het moment dat André het ‘aanbrengproces’ is opgestart. “Ik heb Henk aangemeld via de website en ik heb mijn teamleider geïnformeerd. Henk werd uitgenodigd voor verschillende gesprekken en is per 1 juli weer mijn collega!”

"Ik kende Alliander natuurlijk al goed en ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Dat vergeet je niet."

André, Engineer

Doordat André een nieuwe collega heeft gevonden, heeft hij een mooie bonus van Alliander ontvangen. “Wat ik met het geld heb gedaan? Ik heb Henk en nog een oud-collega mee uit lunchen genomen, de rest heb ik bewaard en op de gezamenlijke rekening gestort.”

Tip van Henk en André

Hoe kijk je in je netwerk of daar nieuwe collega’s inzitten? Henk vertelt: “Ik praat te pas en te onpas over mijn werk en wat voor mensen Alliander zoekt.” Daarnaast hebben ze nog een andere tip: bekijk goed wat de mensen in je netwerk doen, dan kan het zo maar zijn dat er iemand bij zit die goed bij Alliander past. En uit ervaring kunnen Henk en André zeggen: “vergeet je oud-collega’s niet!”

Weet jij iemand die onderdeel moet worden van Alliander? Meld jouw kandidaat nu aan!

Meer lezen?

Mustafa en Allard
1 november 2022 Testimonial

Waar een goede stage toe kan leiden

In 2009 liep Mustafa stage, met Allard als zijn stagebegeleider. "Je eerste werkgever blijft je…
Lees verder
René en bart
1 november 2022 Testimonial

Je schoonvader tegenkomen in de keuken én op het werk

Bart & René zijn en mooi team op vele fronten.
Lees verder
8 november 2022 Testimonial

Zo is het om weer naar je oude werkgever terug te gaan

Op de werkvloer ontstaan mooie vriendschappen. Je ziet elkaar soms wel dagelijks, leert elkaar kennen…
Lees verder