Op avontuur in het Nationaal IJklab

22 april 2021

Gereedschap, elektrameters en gasmeters worden allemaal gekeurd in het Nationaal IJklab van Kenter. Hier staan erkenning en kwaliteit met stipt bovenaan, want de veiligheid moet ten alle tijden gewaarborgd kunnen worden.

Erkende Keurders

‘Zonder afspraak geen toegang’, staat er op het papier voor de deur van het Nationaal IJklab in Duiven. Het team van Lars Broekman heeft sinds de start van de pandemie nog niet thuisgewerkt. “Dat is hier ook niet mogelijk’, legt Lars uit. “Bij het IJklab regelen we de hele retourstroom van Kenter. Gas-, elektrameters, modums. Hier testen en keuren wij alles voor hergebruik. Gelukkig hebben we een grote ruimte, waar we me weinig mensen werken. Dus we kunnen hier voldoende afstand houden.”

Bij het Nationaal IJklab van Kenter wordt er gekeurd naar conformiteit. Zo geven we oude meters weer een nieuw leven”, aldus Lars. “Erkenning en kwaliteit is het belangrijkste in het IJklab. We streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en zijn allemaal erkend keurders.”

Opleidingscentrum

Daarnaast is er een opleidingscentrum aanwezig in het IJklab. Grappig feit: binnen een aantal jaar moet iedere, maar dan ook echt iedere medewerker van Kenter weten hoe je een gas- en elektrameter plaatst. Zijn er verschillende testlabs, een groot magazijn, waar alle meters weer worden ingepakt én wordt al het gereedschap van alle Kenter medewerkers gekeurd.

Benieuwd hoe dit allemaal gaat? Het IJklab opende haar deuren, zodat wij even naar binnen konden gluren.

Vacature bij het Nationaal IJklab.

Lijkt het je wel wat om onderdeel te worden van dit team? Er staat een superleuke vacature online van Junior Keurmeester.

In de functie van Junior Keurmeester bij het IJklab van Kenter werk je samen met vier technische collega’s en word jij bij opgeleid tot erkend keurder Elektra- en Gasmeters. Dit is een traject waarbij je samen met je buddy de fijne kneepjes van het vak leert. Hierin begin je met logistieke taken om je  kennis van alle meetmiddelen die Kenter gebruikt te vergroten. In deze periode zal je tegelijkertijd worden opgeleid als gereedschapskeurder.

Meer avontuur

7 januari 2021 Testimonial

Op avontuur met elektromonteur Firas

Zes jaar geleden vluchtte elektromonteur Firas vanuit Syrië naar Nederland. Daar had hij al een…
Lees verder
25 november 2020 Testimonial

Op avontuur met het Research Center

Robots, hologrammen en virtual reality. Bij het Research Center werken ze aan de toekomst van…
Lees verder
8 december 2020 Testimonial

"We staan middenin de techniek

Mick Huisert en Nick de Lange werken als engineers in het hoogspanningslab van Qirion. Mick…
Lees verder