Samen maken we het onmogelijke mogelijk

Alliander is onze overkoepelende naam. Daaronder vallen verschillende bedrijven. Onze bekendste naam is netbeheerder Liander. Die voor miljoenen Nederlanders het energienet beheert en ontwikkelt. Samen staan wij voor hoogwaardige kennis van energienetwerken, energietechniek en andere technische innovaties.

Met onze 7.000 collega’s bereiden we ons voor op de energievraag van de toekomst. En maken we samen de energietransitie mogelijk.

Wij zijn Alliander

Voor ons is iedereen gelijk. En streven we elke dag weer naar gelijke condities. Zodat iedereen toegang heeft tot een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energienet. We zoeken naar innovatieve oplossingen. Om zo onze dienstverlening te verbeteren. Benieuwd naar de bijdrage van onze collega’s? Lees hier hun verhalen.

Alliander staat niet alleen

Netwerkbedrijf Alliander wordt gevormd door een groep bedrijven met elk hun eigen specialisme. Welke dat zijn? Dat vertellen we je.

Netbeheer

Liander is een netbeheerder. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie bij u kunnen leveren.

Bekijk de site

Netwerkactiviteiten

Levert duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten.

Bekijk de site

Levert energievoorzieningen en innovatieve meetoplossingen voor bedrijven.

Bekijk de site

Ontwikkelt open netten voor warmte, koude, stoom en CO2.

Bekijk de site

Alliander Telecom verzorgt de telecommunicatie voor Liander en andere infrastructuur bedrijven, zowel vast (via glasvezel en koper) als draadloos.

Het onafhankelijke (B2B) transactieplatform voor elektriciteit dat rechtstreekse transacties tussen opwekkers en verbruikers, ongeacht hun locatie, administratief en financieel afwikkelt.

Bekijk de site

Duitsland

Alliander werkt mee aan betaalbare energiesystemen in Duitsland en helpt wijken om slim met energie om te gaan.

Bekijk de site

Diversiteit & Inclusie

De energietransitie is een complexe uitdaging waarvoor we talent, verschillende perspectieven en uiteenlopende competenties nodig hebben. Door diversiteit in medewerkers kunnen we iedereen, nu en in de toekomst, blijven voorzien van energie. Want de energietransitie maken we mét iedereen en vóór iedereen.

Binnen Alliander vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom, gewaardeerd en veilig voelt. We verwelkomen iedereen in onze organisatie en geloven dat diverse teams ons bedrijf beter maken. Daarom voeren wij een diversiteitsbeleid. Uit sociale rechtvaardigheid en sociale verantwoordelijkheid. Daarnaast leidt diversiteit op de werkvloer tot betere besluitvorming en innovatiekracht binnen een organisatie.

Man met helm op en plattegrond

Interne netwerken en initatieven

Als collega kun je onderdeel worden van een van onze netwerken. Zo leer je aan de hand van sociale activiteiten en events nieuwe collega’s kennen. Je kunt je aansluiten bij een groep die past bij jouw interesses en overtuigingen. Wil je meer lezen ? Bekijk nu onze interne netwerken en initatieven.

Ondernemen is voor Alliander meer dan de distributie van energie in Nederland. We werken aan een duurzame energievoorziening in Nederland én aan duurzaamheid binnen ons eigen bedrijf. Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk voor de impact die we hebben op de omgeving. Met onze keuzes en resultaten dragen we direct bij aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Alles weten over onze arbeidsvoorwaarden?