Alliander maakt het net beter

Alliander bereidt zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst; door via innovatie snel slimme oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen waarmee we de maatschappelijke kosten van onze energievoorziening beperken en waarmee iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie.

Onze business

Om bij het begin te beginnen: wij zijn een energie-expert met ondertussen al ruim 100 jaar ervaring. Dagelijks houden wij ons bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven in de regio’s Noord, Oost en West. Een groot deel van onze collega’s is 24/7 bezig met het onderhouden van de energienetten en het oplossen van storingen.

Onze bedrijfscultuur

Voor ons zijn drie kernwaarden belangrijk: samen, focus, doen. Iedere dag voeren we met passie ons werk uit en zoeken we naar innovatie oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren.

Over Alliander: trainees en stagiaires onder begeleiding van een monteur

Diversiteit op de werkvloer

De energietransitie is een complexe uitdaging waarvoor we al het beschikbare talent, verschillende perspectieven en uiteenlopende competenties nodig hebben. Door diversiteit kunnen we iedereen, nu en in de toekomst, blijven voorzien van energie.

Er is een aantal belangrijke redenen waarom we bij Alliander aan diversiteit werken. Zo draagt het bij aan sociale rechtvaardigheid en sociale verantwoordelijkheid en leidt diversiteit tot betere besluitvorming en innovatiekracht binnen een organisatie.

Diversiteit bij Alliander

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

 

Participatiebanen bij Alliander

Wij zijn Alliander

Netwerkbedrijf Alliander wordt gevormd door een groep bedrijven. Samen staan we voor hoogwaardige kennis van energienetwerken, energietechniek en technische innovaties. Het zijn mooie merken om voor te werken. Waar zie jij jezelf rondlopen?

Netbeheer

Liander is een netbeheerder. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie bij u kunnen leveren.

Bekijk de site

Netwerkactiviteiten

Levert duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten.

Bekijk de site

Levert energievoorzieningen en innovatieve meetoplossingen voor bedrijven.

Bekijk de site

Ontwikkelt open netten voor warmte, koude, stoom en CO2.

Bekijk de site

Alliander Telecom verzorgt de telecommunicatie voor Liander en andere infrastructuur bedrijven, zowel vast (via glasvezel en koper) als draadloos.

Het onafhankelijke (B2B) transactieplatform voor elektriciteit dat rechtstreekse transacties tussen opwekkers en verbruikers, ongeacht hun locatie, administratief en financieel afwikkelt.

Bekijk de site

Duitsland

Alliander werkt mee aan betaalbare energiesystemen in Duitsland en helpt wijken om slim met energie om te gaan.

Bekijk de site

Alliander staat niet alleen

Netwerkbedrijf Alliander wordt gevormd door een groep bedrijven met elk hun eigen specialisme. Waar wil jij aan de slag?

Werken bij Liander

Liander is een bedrijfsonderdeel van Alliander en tevens de grootste netbeheerder van Nederland. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het mogelijk dat anderen energie bij de consument kunnen leveren. Wil je werken bij Liander? Kijk hier voor alle Liander vacatures.

Werken bij Qirion

Qirion is expert in het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van veranderende energienetten. Qirion levert energievoorzieningen en innovatieve meetoplossingen voor bedrijven. Wil je werken bij Qirion? Kijk hier voor alle Qirion vacatures.

Werken bij Kenter

Kenter werkt aan duurzame en innovatieve meetdiensten en oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten. Wil je werken bij Kenter? Kijk hier voor alle Kenter vacatures.

Alles weten over onze arbeidsvoorwaarden?

Maatschappelijke impact

Ondernemen is voor Alliander meer dan de distributie van energie in Nederland. We werken aan een duurzame energievoorziening in Nederland én aan duurzaamheid binnen ons eigen bedrijf. Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk voor de impact die we hebben op de omgeving.

In ons dagelijkse werk maken we verantwoorde keuzes met oog voor de samenleving. Lees bijvoorbeeld ons verhaal over de Opkikkerdag 2019. Ook werken we samen met andere partijen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, de schaarste aan grondstoffen, diversiteit en arbeidsparticipatie. Zo maken wij het net beter.

Met onze keuzes en resultaten dragen we direct bij aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Bekijk al onze initiatieven en netwerken