Wat is Alliander?

Alliander is onze overkoepelende naam. Daaronder vallen verschillende bedrijven. Ons bekendste bedrijf is netbeheerder Liander. Die voor miljoenen Nederlanders het energienet beheert en ontwikkelt.

Samen staan wij voor hoogwaardige kennis van energienetwerken, energietechniek en andere technische innovaties.

Met onze 8.000 collega’s bereiden we ons voor op de energievraag van de toekomst. En maken we samen de energietransitie mogelijk.

Alliander staat niet alleen

Netwerkbedrijf Alliander wordt gevormd door een groep bedrijven met elk hun eigen specialisme.

Netbeheer

Liander is een netbeheerder. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie bij u kunnen leveren.

Bekijk de site

Netwerkactiviteiten

Levert duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten.

Bekijk de site

Ontwikkelt open netten voor warmte, koude, stoom en CO2.

Bekijk de site

Alliander Telecom verzorgt de telecommunicatie voor Liander en andere infrastructuur bedrijven, zowel vast (via glasvezel en koper) als draadloos.

Het onafhankelijke (B2B) transactieplatform voor elektriciteit dat rechtstreekse transacties tussen opwekkers en verbruikers, ongeacht hun locatie, administratief en financieel afwikkelt.

Bekijk de site

Helpt bij het veilig werken in de bodem volgens de bestaande wet- en regelgeving.

Bekijk de site

Dep staat voor Duurzaam Energie Perspectief. Met focus op de toekomst. Zij bedenken slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet.

Bekijk de site

Duitsland

Alliander werkt mee aan betaalbare energiesystemen in Duitsland en helpt wijken om slim met energie om te gaan.

Bekijk de site

Wij zijn Alliander

Wij staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Dat is waar wij iedere dag aan werken.

Door ons netwerk continu te verbeteren bereiden we ons voor op de toekomst. Een toekomst waarin iedereen duurzame energie kan gebruiken, produceren en delen. We zoeken naar innovatieve oplossingen. Om zo onze dienstverlening te verbeteren.

Lees hoe onze collega’s hier aan bijdragen

Diversiteit en inclusie

De energietransitie is een complexe uitdaging. Daarvoor hebben we talent, verschillende perspectieven en uiteenlopende competenties nodig. Want de energietransitie maken we mét iedereen en vóór iedereen.

Bij Alliander vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom, gewaardeerd en veilig voelt. Inclusie op de werkvloer zorgt ook voor betere besluitvorming en innovatiekracht binnen een organisatie. Daarom verwelkomen we iedereen in onze organisatie en geloven we dat diverse en inclusieve teams ons bedrijf beter maken.

Man met helm op en plattegrond

Interne netwerken en initatieven

Als collega kun je onderdeel worden van een van onze netwerken. Zo leer je aan de hand van sociale activiteiten en events nieuwe collega’s kennen. Je kunt je aansluiten bij een groep die past bij jouw interesses en overtuigingen.

Bekijk onze interne netwerken en initatieven

Duurzaamheid

Voor ons is ondernemen meer dan de distributie van energie in Nederland. We werken aan een duurzame energievoorziening in Nederland én aan duurzaamheid binnen ons eigen bedrijf.

Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk voor de impact die we hebben op de omgeving. Met onze keuzes en resultaten dragen we direct bij aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Alles weten over onze arbeidsvoorwaarden?